Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Medic din Gaza, despre drama oamenilor prinși în mijlocul bombardamentelor: "Este o avalanşă de suferinţă umană"

Medic din Gaza, despre drama oamenilor prinși în mijlocul bombardamentelor: "Este o avalanşă de suferinţă umană"

Mii de oameni sunt prinşi în mijlocul bombardamentelor din Fâșia Gaza, iar medicii, înfiorați de ceea ce văd zi de zi, descriu întreaga situaţie drept "o avalanşă de suferinţă umană".

Medic din Gaza, despre drama oamenilor prinși în mijlocul bombardamentelor: "Este o avalanşă de suferinţă umană"
Sursa foto: Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2023   •   19:28

Israelul continuă bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, iar mii de civili, lucrători umanitari şi jurnalişti sunt prinşi sub focurile de rachete şi nu pot fi evacuaţi în siguranţă.

Tanya Haj-Hassan este medic pediatru şi descrie situaţia ca fiind "O avalanşă de suferinţă umană".

"În fiecare zi apar la știri descriind o situație catastrofală, pe care nu am văzut-o niciodată în viața mea și la care nici măcar nu mi-aș putea imagina că aș putea fi martoră în viața mea.

Și apoi, cumva, se înrăutățește în următoarele 24 de ore, iar apelul meu devine din ce în ce mai disperat. Inimile noastre ard. Știți, aceasta este o avalanșă de suferință umană și este 100% provocată de om", a spus ea.

Citește și: Trupele de elită trimise de Israel în Fâșia Gaza. Soldații israelieni au ucis numeroşi terorişti Hamas

Până acum, în Fâşia Gaza au fost lăsate să intre peste 50 de camioane cu ajutoare umanitare. Însă, ceea ce îşi doresc oamenii acum este încetarea focului.

"Toți solicită o încetare a focului. Și noi am spus, știți, nu ne dați mâncare și apă ca apoi să ne bombardați din nou", a continuat medicul.

La punctul de trecere Rafah, sute de familii aşteaptă să fie evacuate, însă numărul persoanelor care pot trece graniţa este limitat.

Între timp, continuă să apară şi declaraţii şocante ale teroriştilor Hamas prinşi şi interogaţi de forţele israeliene.

"Am intrat în casa care era lângă noi, am intrat pe jgheabul de la fereastră. Am verificat casa şi am auzit zgomotul unor copii mici din camera de siguranţă. Eu am tras şi Ahmned Abu Kamil a tras. Am tras în uşă până când nu am mai auzit niciun zgomot", a mărturisit un terorist.

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close