Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministrul Afacerilor Interne, după tragedia de la Festivalul Saga: ”În România, tendinţa este de trecere de la consum experimental la dependenţă”

Ministrul Afacerilor Interne, după tragedia de la Festivalul Saga: ”În România, tendinţa este de trecere de la consum experimental la dependenţă”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, reacționează după ce un tânăr a murit și alți peste 10 participanți la eveniment au ajuns la spital din cauza consumului de droguri la Festivalul SAGA, organizat în București.

Ministrul Afacerilor Interne, după tragedia de la Festivalul Saga: ”În România, tendinţa este de trecere de la consum experimental la dependenţă”
Sursa foto: Facebook/SAGA Festival
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2022   •   18:38

Lucian Bode declarat, marţi, la Buzău că a dispus o analiză la nivelul ministerului pe care îl conduce pentru a identifica modul de eficientizare a activităţii de prevenire şi combatere a consumului de droguri.

„Vorbim despre o tragedie şi vă rog să îmi permiteţi să vă prezint câteva cifre care vă vor şoca, să vedeţi ce înseamnă consumul de droguri. În urma tragicului incident produs în Bucureşti, am dispus o analiză asupra modului de acţiune în astfel de situaţii pentru a identifica felul în care putem eficientiza activitatea atât pe prevenire, cât şi pe combatere.

Am discutat acest lucru şi cu structurile MAI din Buzău. Trebuie să facem front comun în această luptă care distruge vieţi. Studiile aplicate pe populaţie arată un lucru îngrijorător. Faptul că în România tendinţa este de trecere de la consum experimental la dependenţă. (...) Acolo unde se vor constata complicităţi, structurile noastre vor fi primele care vor interveni şi vor aplica legea cu fermitate”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Șeful DIICOT va fi chemat în Parlament pentru a oferi explicații după ce un tânăr a murit și alți 17 au ajuns la spital din cauza consumului de droguri în timpul Festivalului SAGA din București, organizat în weekendul 4-5 iunie. Cererea a fost depusă astăzi la Comisia de Apărare.

„Poliția și jandarmeria și-a făcut datoria. Ei au fost într-un număr mare în incinta arenei și în exterior. La fel și salvările. E foarte greu să faci distincție între consumatori și dealeri. Este o rețea extinsă în București. Aceste lucruri sunt știute. Le știu eu și alții din oraș și nu le știe DIICOT-ul?”, a declarat Radu Cristescu, membru în Comisia de Apărare, la Antena 3.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a transmis că în două zile de festival Saga desfășurat în Capitală s-au dat amenzi în valoare de 7.000 de lei.

×
Subiecte în articol: Lucian Bode droguri festival București
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close