Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministrul Muncii, precizări despre măsurile de ajutor pentru români şi sursele de finanţare

Ministrul Muncii, precizări despre măsurile de ajutor pentru români şi sursele de finanţare

Ministrul Muncii, Marius Budai, a precizat că toate măsurile de ajutor pentru români se vor implementa conform programului, mai ales că s-au identificat şi sursele de finanțare.

Ministrul Muncii, precizări despre măsurile de ajutor pentru români şi sursele de finanţare
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    24 Mai 2022   •   18:16

Guvernul României a anunțat luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”.

Întrebat dacă sunt bani care să susţină toate aceste ajutoare care vor fi oferite românilor, Marius Budăi, ministrul Muncii a precizat: 

"Cu siguranță că această coaliţie de guvernare care susţine Guvernul, atunci când am luat decizia să implementam şi acest al treilea pachet de măsuri ne-am făcut şi calculele bugetare şi am identificat sursa de finanțare".

Întrebat apoi ce soluţii sunt luate în calcul privind creșterea preţurilor şi criza energetică, Budăi a explicat: 

"Vom crea un pachet legislativ pentru aşa numita lege anti specula. Avem în continuare măsurile de compensare şi plafonare a preţurilor din energie. Sunt măsuri pe care Guvernul le implementează pentru că trebuie să fim proactiv să nu stăm să vedem întâi efectele şi apoi să acționam".

Nici mediul de afaceri nu va fi neglijat, acesta având un rol important în protecţia socială.

"Trebuie să venim în sprijinul oamenilor, în sprijinul categoriilor vulnerabile, dar concomitent trebuie să sprijinim şi mediu de afaceri să apere locurile de muncă existente.

Eu cel puţin sunt adeptul ideei că cea mai bună protecţie socială este existența unui loc de muncă", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi la News Hour with CNN de la Antena 3. 

Care sunt măsurile din cadrul pachetului „Sprijin pentru România”:

  •  Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
  •  Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public.
  •  Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close