Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii pleacă masiv în minivacanţa de Rusalii. Cât trebuie să scoată din buzunar pentru un sejur confortabil

Românii pleacă masiv în minivacanţa de Rusalii. Cât trebuie să scoată din buzunar pentru un sejur confortabil

Românii se pregătesc să plece în minivacanța de Rusalii. La mare, cererea a crescut cu cel puţin 20% faţă de anul trecut. La sfârșitul săptămânii sunt aşteptaţi să ajunga 60.000 de turişti.

Românii pleacă masiv în minivacanţa de Rusalii. Cât trebuie să scoată din buzunar pentru un sejur confortabil
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2022   •   19:45

Şi în Delta Dunării pare că a renăscut turismul şi se apropie de nivelul celui de dinainte de pandemie. Multe hoteluri şi pensiuni se pot lăuda că în acest weekend vor avea toate camerele ocupate.

Sunt peste 2000 de apeluri zilnice primite de operatorii din turism pentru mini vacanţa de Rusalii. Operatorii din turism spun că s-a depăşit pragul de dinainte de pandemie, în perioada similară.

Cu toate acestea sunt şi hoteluri închise. "Unii nu deschid pentru că nu au comenzi din partea tour operatorilor şi din 10-15 iunie, de obicei, de când copiii vin în vacanţă de atunci deschid porţile, astfel încât să-şi optimizeze cheltuielile din punct de vedere al personalului şi costurilor.", explică Cristian Barhalescu, specialist în turism.

Tarifele pornesc de la 59 de lei pe noapte pentru două persoane la un hotel de două stele din stațiunea Olimp. Un pachet de trei nopți la un hotel de 3 stele în Eforie Nord costă 468 lei pentru 2 persoane, iar un pachet de 3 nopţi, all inclusive la un hotel de 4 stele din Jupiter costă 1.800 de lei.

În scurt timp şezlongurile vor fi ocupate. Nisipul fin şi apa mării îi atrag pe turişti ca un magnet, de Rusalii, iar dacă vor prinde o zi în care soarele printre nori oamenii pot doar să se plimbe şi de ce nu să culeagă scoici.

Si mai fericiți sunt proprietarii de pensiuni din Delta Dunării. Acolo greu mai găsește cate un loc liber pentru acest sfârșit de săptămână. Oferta pentru petrecerea timpului liber este diversificată. 

Turiştii pot opta pentru plimbări cu caiacul, plimbări cu bicicleta, vizite la case traditionale, excursii în Deltă, plajă la Gura Portiţei... De la Rusalii şi până în noiembrie, proprietarii de pensiuni au porţile deschise pentru turiştii de pretutindeni. Şi turiştii din străinătate au revenit în Deltă, iar pentru ei preţurile sunt mai suportabile.   

În minivacanţa de Rusalii în Deltă, un pachet de trei nopți ajunge la 900 lei/ persoana cu mic dejun inclus sau 1700 lei, pensiune completă, in care sunt incluse si alte beneficii, cum ar fi transferul naval si excursiile pe canale. Pentru cei care aleg conditii de 5 stele cu cină festivă, SPA si muzică live, prețul ajunge la 395 de euro pentru un sejur de 3 nopți.

×
Subiecte în articol: minivacanta rusalii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close