Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Eșec pentru prima misiune comercială pe Lună. NASA continuă să domine cursa spațială

Eșec pentru prima misiune comercială pe Lună. NASA continuă să domine cursa spațială

Eșec pentru prima misiune comercială pe Lună. Nava spațială japoneză Mission 1 de la Ispace s-a prăbușit în timp ce încerca să aselenizeze.

Eșec pentru prima misiune comercială pe Lună. NASA continuă să domine cursa spațială
Sursa foto: Hepta I Abaca Press / ABACA
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2023   •   19:26

În prăbușire s-a pierdut și roverul lunar Rashid, elaborat de Emiratele Arabe Unite, care urma să exploreze solul lunar, geologia Lunii, din zona craterului Atlas de pe Lună.

Așadar o pierdere atât pentru Japonia cât și pentru Emirate, două țări care ar fi ajuns pentru prima oară pe suprafața selenară.

Explorarea Lunii a devenit însă noul război pentru națiunile lumii.

Până acum, pe Lună au reușit să pună rovere: Statele Unite, cu roverul din misiunile Apollo, fosta Uniune Sovietică cu roverele Lunokhod și mai nou China cu roverele Yutu, care au ajuns pe partea întunecată a satelitului nostru natural.

Citește și: Experiment NASA: Cum vor trăi astronauţii pe Planeta Roşie

Bill Nelson, șeful NASA spunea la începutul anului: "Suntem într-o cursă spațială. Și trebuie să avem grijă ca ei să nu ajungă într-un loc pe Lună sub motivul cercetării științifice. Și nu este exclus ca ei să spună: "Stați departe, acesta este teritoriul nostru".

Sun 16 misiuni cu plasare de rovere programate pentru Lună în viitorul apropiat, pe lângă misiunile Artemis ale NASA care vor duce oameni pe Lună. Cinci dintre acestea ar trebui să aibă loc în 2023.

×
Subiecte în articol: nava spatiala aselenizare Mision 1 prabusit
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close