Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Olaf Scholz, în conferința alături de Marcel Ciolacu: "Germania sprijină aderarea României la Schengen"

Olaf Scholz, în conferința alături de Marcel Ciolacu: "Germania sprijină aderarea României la Schengen"

În cadrul conferinței de presă, de la sediul Cancelariei Federale din Berlin, cancelarul Germaniei a evidențiat angajamentul de a oferi sprijinul necesar pentru integrarea țării noastre în spațiul Schengen.

Olaf Scholz, în conferința alături de Marcel Ciolacu: "Germania sprijină aderarea României la Schengen"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2023   •   19:07

Marcel Ciolacu a fost primit, marți, Olaf Scholz, cancelarul german. Premierul român se află într-o vizită în Germania.

Șefii celor două guverne au întrevederi atât în format tête-à-tête, cât și în plenul delegațiilor, urmate de o conferință comună de presă.

"Țările noastre au relații extrem de bune și strânse.

Doresc să mulțumesc României pentru reacția fermă pe care a avut la invazia rusă în țara vecină, Ucraina.

Citește și: Ce soluţii are Guvernul pentru a acoperi gaura din buget de 20 miliarde de lei. Salariile care ar putea fi tăiate

România are o contribuție remarcabilă prin primirea nenumăraților refugiați din Ucraina, prin asistența corelată în contextul livrărilor de ajutoare în românia și al exporturilor de cereale.

Sunt deosebit de impresionat de solidaritatea României cu Republica Moldova.

Încă un lucru, Germania susține România pentru ca țara dumneavoastră să devină, anul acesta, membru cu drepturi depline, al Spațiului Schengen", a declarat cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

Marcel Ciolacu a spus, la conferința susținută alături de Olaf Scholz în Berlin, că a discutat cu cancelarul Germaniei inclusiv despre cum se poate depăși "blocajul Schengen”.

"Doresc să mulțumesc personal cancelarului german pentru sprijinul oferit în vederea aderării României la Spațiul Schengen.

Germania a demonstrat că este un prieten adevărat al României.

Am discutat împreună despre cum putem trece peste acest blocaj nejustificat care afectează, în opinia noastră, direct unitatea europeană.

Căutăm soluții și împreună cu Germania și contăm pe sprijinul Germaniei în vederea depășirii acestui moment”, a declarat Ciolacu în timpul conferinței comune, de marți seara.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Olaf Scholz
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close