Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Parlamentarii revin la lucru. Legi importante, de care depind miliarde de euro, așteaptă să fie dezbătute și votate

Parlamentarii revin la lucru. Legi importante, de care depind miliarde de euro, așteaptă să fie dezbătute și votate

Senatorii și deputații vor reveni mai repede la muncă, pentru că trebuie să rezolve problema de care depind miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

Parlamentarii revin la lucru. Legi importante, de care depind miliarde de euro, așteaptă să fie dezbătute și votate
Sursa foto: Hepta
de Alina Tănase    |    07 Aug 2023   •   18:23

Este vorba despre legea pensiilor speciale, pe care Curtea Constituțională a întors-o în Parlament.

Deși Marcel Ciolacu ceruse judecătorilor CCR încă din iulie să ia o decizie, aceasta a venit abia săptămâna trecută.

Acum aleșii trebuie să voteze varianta finală până la finalul acestei luni. 

Se așteaptă motivarea de la Curtea Constituțională la nivelul coaliției de guvernare și potrivit unor surse, aceasta ar putea să vină chiar marți.

Citește și: Marcel Ciolacu, vizită-control într-un supermarket: "Cele mai mari scăderi de preţ sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină și mălai"

Imediat după ce va veni această motivare vor fi redactate și amendamentele.

Este grabă la nivelul coaliției în acest moment și asta pentru că dacă modificările nu sunt adoptate până la finalul acestei luni, atunci nu mai puțin de 1,4 miliarde de euro din PNRR vor fi pierdute.

Pe de altă parte, în discuția parlamentarilor ar trebui să intre și noua lege a pensiilor, dar și o nouă lege a salarizării unitare în luna septembrie când începe o nouă sesiune parlamentară.

Cele două ar trebui să fie depuse în Parlament, iar până la finalul lui decembrie, să fie dezbătute și votate în ambele camere.

Sunt două jaloane extrem de importante ale ministerului Muncii în PNRR și de ele depind foarte multe fonduri din acest program național.

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close