Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Drama unor pensionari care se tem că vor muri de frig din cauza facturilor mari: "Nu am decât un televizor, frigiderul și tubul de oxigen fără de care nu pot trăi"

Drama unor pensionari care se tem că vor muri de frig din cauza facturilor mari: "Nu am decât un televizor, frigiderul și tubul de oxigen fără de care nu pot trăi"

Începe din nou coşmarul facturilor. Cu preţuri în creştere la curent şi gaze, românii se confruntă şi cu erori. Erori de facturare, erori de softuri, erori de aplicare a legilor. Tot mai mulţi clienţi ai companiilor de electricitate se plâng că au primit facturi duble. Sau facturi astronomice. În unele cazuri chiar și de patru ori mai mari. Companiile se apără din nou - nu e vina lor.

de Mia Lungu    |    16 Sep 2022   •   18:39

Peste 730 de mii de români au primit facturi duble la energie. De vină, spun furnizorii, ar fi autorităţile, care au modificat pe ultima sută de metri legislaţia, iar acum trebuie schimbate soft-urile cu ajutorul cărora se calculează facturile.

Două mesaje postate pe o rețea de socializare arată situația dramatică în care se află pensionarii din România, copleșiți de facturile uriașe.

"Am 74 de ani. Sunt pensionară singură, stau la bloc, în Slănic – Prahova, după cum știți, oraș neracordat la gaze. Mă încălzesc cu centrală pe curent electric. În iarna trecută, care a fost blândă, fără precipitații, am trăit în următoarele condiții: termostatul din dormitor a fost fixat la 18 grade. Am avut deschis numai caloriferul din dormitor.

În bucătărie am avut 7,5 grade iar în sufragerie 6. Pentru ultimele două luni de iarnă, am avut factură de 1.680 lei. Ar fi fost mai mare, noroc cu compensarea de 580 de lei. E drept, am o pensie nesimțită, de fost informatician, și anume: 2272 lei".

Si un caz si mai disperat:

"Nu am decât un televizor, frigiderul și tubul de oxigen fără de care nu pot trăi. Prin noua Ordonanță e redus plafonul până la care se acordă compensarea de la 300 kwh la 255 kwh.

Am o soră care mai vine din când în când la mine. Încălzește pe aragaz o oală cu apă și mă curăță cu prosopul umezit. Vine frigul, a venit deja. Tare îmi e frică și că voi sta fără căldură. O temperatură scăzută îmi provoacă vasoconstricție în arterele pielii, mâinilor și picioarelor. Risc, cu alte cuvinte, să mor în casă."

×
Subiecte în articol: frig facturi pensionari
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close