Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Poluare masivă în București | Anual, aproape 4.000 de locuitori din Capitală se îmbolnăvesc din această cauză

Poluare masivă în București | Anual, aproape 4.000 de locuitori din Capitală se îmbolnăvesc din această cauză

Din cauza poluării, aproape 4.000 de bucureșteni ajung anual la spital cu afecțiuni respiratorii și boli cardiovasculare. Tot din acest motiv, locuitorii Capitalei trăiesc cu patru ani mai puțin.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2023   •   19:57

De 16 ani, aproape în mod continuu cetățenii Capitalei sunt expuși poluării. 

Primăria Capitalei are instalat senzori la 14 spitale din București. La 13 unități medicale, aparatele au indicat depășiri ale valorilor de poluare impuse de Comisia Europeană.

Cele mai mari cifre s-au înregistrat la Spitalul Victor Gomoiu și la Spitalul Colțea, în data de 14 februarie atunci când valorile au fost duble.

De asemenea, 30 de școli din București sunt monitorizate  cu aparatele primăriei Capitalei și aproape toate au înregistrat valori mai mari ale poluării decât ar trebui, asta pentru că în zonele respective sunt șantiere sau traficul este intens. 

Citește și: Vești proaste pentru șoferi! Taxa de poluare ar putea fi reintrodusă după șapte ani

Așa se explică de ce tot mai mulți bucureșteni ajung la spital cu afecțiuni respiratorii, boli cardiovasculare sau accident vascular cerebelar. 

An de an, peste 20.000 de decese din România sunt asociate cu poluarea. 

×
Subiecte în articol: poluare record
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close