Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sistemul Naţional de Transport Gaze a intrat în prealertă! Directorul Transgaz: "Ar trebui să funcționeze industria mai mult. Gaze avem"

Sistemul Naţional de Transport Gaze a intrat în prealertă! Directorul Transgaz: "Ar trebui să funcționeze industria mai mult. Gaze avem"

Sistemul Naţional de Transport Gaze a intrat în prealertă zilele trecute! Directorul Transgaz a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre această situație.

Sistemul Naţional de Transport Gaze a intrat în prealertă! Directorul Transgaz: "Ar trebui să funcționeze industria mai mult. Gaze avem"
Sursa foto: Profimedia Images
de Ioana Mircea    |    24 Ian 2023   •   19:21

În ultimele zile, când şi temperaturile au scăzut, dar şi preţul gazului e jos, consumul de gaz a fost mult mai mare, iar Sistemul Naţional de Transport Gaze a intrat în prealertă.

Pe 20 ianuarie, la ora 9:00 circulau prin conductele de transport 81 de milioane de metri cub de gaz, acesta fiind pragul de prealertă conform Transgaz. Dacă se depăşeşte valoare de 83 de milioane atunci se intră în alertă şi chiar şi integritatea gazoductelor poate fi depăşită.

Ion Sterian, directorul Transgaz, a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre această situație și a liniștit românii spunând că România are suficient gaz.

Citește și: România devine un hub important pe piaţa mondială a gazelor şi asta deranjează

"Vremea s-a răcit. Consumul de gaze dacă zilele trecut era de circa 30, 32 de milioane de metri cubi, azi deja avem un consum de 42,5 de milioane de metri cubi, mâine când se mai răcește vremea, avem 45,5 de milioane de metri cubi, prognozați a fi consumați, dar nimeni nu trebuie să intre în panică în primul rând.

Față de aceeași dată a anului trecut avem 825 de milioane de metri cubi de gaze înmagazinate.

Depozitele de gaze au astăzi un procent de înmagazinare de 74,5%, comparativ cu ceilalți ani e suficient. Avem gaze suficiente să menținem sistemul echilibrat. Ar trebui să funcționeze industia mai mult, ca să se consume mai mult. Gaze avem", a anunțat directorul Transgaz.

×
Subiecte în articol: Transgaz
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close