Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prețul lemnelor de foc în toamna lui 2023. Românii vor plăti mai mult pentru căldură, iarna aceasta

Prețul lemnelor de foc în toamna lui 2023. Românii vor plăti mai mult pentru căldură, iarna aceasta

Românii au început să se pregătească de sezonul rece. Cei care au un sistem de încălzire pe lemne încearcă să cumpere metrul cub la un preţ rezonabil, însă acesta este mai mare decât anul trecut.

Prețul lemnelor de foc în toamna lui 2023. Românii vor plăti mai mult pentru căldură, iarna aceasta
Sursa foto: Gettyimages | Ashley Cooper
de Ioana Mircea    |    06 Oct 2023   •   18:37

Românii au început să îşi facă stocul de lemne pentru iarnă. Mai scump cu 15% decât anul trecut, ce-i drept, dar mulţi dintre ei încearcă să se descurce cu voucherele pentru energie emise de stat.

Preţul unui metru cub de lemne pleacă de la 300 de lei şi ajunge până la aproape 1.000 de lei.

În fiecare an, direcţiile silvice din fiecare judeţ pregătesc o cantitate prestabilită de lemne, care va fi împărţită în mod egal celor care vor să achiziţioneze materia primă.

"Din cantiatea de materiale nosfasonat, circa 200 de mii m3 cât avem în 2023, asigurăm și necesar de lemn de foc în Mureș. Pe primele opt luni am vândut peste 30 de mii de m3, iar astăzi când vorbim la început de octombrie, avem 10 mii de m3 disponibili", a declarat Ilie Covrig, director Direcția Silvică Mureș.

Citește și: Lista noilor taxe pentru români! Produsele și serviciile pentru care vom scoate bani mai mulți din buzunar

Preţul, însă, variază în funcţie de calitatea calorică a lemnului, esenţa acestuia, dar şi dacă a fost cumpărat de la marginea pădurii sau a fost livrat până la casa beneficiarului. Mai mult decât atât, odată cu apropierea iernii, preţul creşte.

×
Subiecte în articol: lemne foc pret romanii căldură iarnă
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close