Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cât au ajuns să coste o sticlă de apă şi un sandviș în aeroportul Otopeni | Reacţia românilor şi a Consiliului Concurenţei

Cât au ajuns să coste o sticlă de apă şi un sandviș în aeroportul Otopeni | Reacţia românilor şi a Consiliului Concurenţei

Produsele din restaurantele și cafenelele de pe cel mai mare aeroport din țară au ajuns să fie un lux pentru români. Iată cât a ajuns să coste o banală sticlă de apă sau un sandviș şi ce spun românii.

de Claudia Popovici    |    07 Apr 2023   •   19:21

Pasagerii care ajung pe Aeroportul Otopeni, unde recomandarea este ca sosirea să fie cu 3 ore înainte de zbor, se opresc, după ce trec de controlul de securitate în zona de duty free, restaurante și cafenele.

Este un timp mare de așteptare şi cum nu au voie să treacă de securitate cu recipiente de lichide mai mari de 100 de ml, oamenii sunt nevoiți să își cumpere apă, suc sau cafea de acolo.

Problema e când văd prețurile. O apă plată poate ajunge la 10 lei, o cafea costă în jur de 20 lei și o felie de pizza sau un sandviș poate sări de 40 lei.

"Mi se par extraordinar de scumpe pentru salariile din România, de la 40 lei în sus", spune o femeie.

"Comparativ cu alte țări, pot spune că ne cam aliniem cu restul Europei", mai spune cineva.

"Păi, zici că ești la New York. De fapt, nu. Acolo cred că e mai ieftin. Enorme! Că vrei să mănânci un sandviș 40-50 lei minim", mai spune cineva.

"Sunt exagerat față de oraș. Comparativ cu alte țări... preţuri identice şi salarii diferite", mai spune cineva. 

Așadar, un pasager care vrea să mănânce un sandviș, să bea o cafea și să aibă o apă plată pentru drum scoate din buzunar în jur de 100 lei.

Prețurile, spun comercianții, sunt justificate de chiriile mari pe care trebuie să le plătească pe aeroport.

Consiliul Concurenței însă, a descoperit, după o investigație care a durat doi ani, că firmele de acolo s-au înțeles să țină tarifele la același nivel, să aibă același reduceri sau promoții.

"Este o speță din 2019 care s-a încheiat cu o amendă pe care noi am contestat-o, dar în același timp am plătit-o.

Nu au existat înțelegeri în concordanță cu legea din punctul nostru de vedere", a spus Dragoş Petrescu, preşedinte Hora.

La momentul respectiv, totalul amenzilor date de Consiliul Concurenței a ajuns până la aproape 1,4 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: apa sendvis aeroport Consiliul Concurentei
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close