Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bucureștiul, invadat de țânțari. Oamenii se plâng că sunt mai mulţi ca niciodată

Bucureștiul, invadat de țânțari. Oamenii se plâng că sunt mai mulţi ca niciodată

Deşi Primăria Capitalei a demarat al nouălea tratament împotriva ţânţarilor, bucureştenii spun că insectele sunt mai multe ca niciodată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   19:07

Cei mai afectaţi sunt copii, însă nici adulţii nu scapă mai uşor. Mamele şi bunicile sunt înarmate cu multe creme şi spray-uri pentru îndepărtarea insectelor, iar medicii spun că faţă de alţi ani unităţile de primiri urgenţe sunt luate cu asalt.

În ultimele săptămâni, bucureştenii fac naveta de acasă sau din parc la camera de gardă a celui mai apropiat spital. Majoritatea cazurilor vizează muşcăturile de ţânţari sau de căpuşe.

Oamenii sunt stupefiaţi şi spun că nu s-au mai întâlnit cu o situaţie atât de extremă.

Citeşte şi: Alertă sanitară: Alţi doi soţi au murit după ce au dat cu insecticid de ţânţari. Avertismentul medicilor

Situaţia este şi mai ciudată atâta timp cât Primăria a efectuat deja mai mult de jumătate din tratamentele planificate pentru acest an.

Oficialii susţin că numărul mare de ţânţari nu este bazat pe apariţia unei noi specii, ci mai degrabă din cauza modului în care ne îngrijim spaţiile verzi, dar şi din cauza temperaturilor ridicate.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare până în luna septembrie.

×
Subiecte în articol: tantari capuse insecte primaria capitalei
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close