Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Procuroare din București, ameninţată cu moartea, hărţuită şi urmărită 5 luni de un farmacist: "Vă rad clădirea aia cu Molotov! Nu va mai fi pe hartă!"

Procuroare din București, ameninţată cu moartea, hărţuită şi urmărită 5 luni de un farmacist: "Vă rad clădirea aia cu Molotov! Nu va mai fi pe hartă!"

Un procuror din București a fost ameninţat cu moartea, hărţuit şi urmărit 5 luni de un farmacist. Bărbatul reclama că procurorul, o femeie, îl nedreptăţeşte.

Procuroare din București, ameninţată cu moartea, hărţuită şi urmărită 5 luni de un farmacist: "Vă rad clădirea aia cu Molotov! Nu va mai fi pe hartă!"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iul 2022   •   18:51

Deşi ameninţările primite de procuror erau clare şi explicite, cele mai multe dintre ele fiind trimise chiar pe adresa de e-mail a parchetului, nimeni nu a făcut nimic pentru a proteja magistratul. Acum, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare, dar cu suspendare. Culmea e, că, înainte de cu 3 zile de condamnare, acelaşi bărbat a fost arestat pentru că a ameninţat un şef din Poliţie.

"Vă rad clădirea aia cu Molotov! Nu va mai fi pe hartă!"

Aşa suna unul dintre mesajele de ameninţare adresate unei procuroare de la parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

"Bag cuţitul în voi dacă nu respectaţi legea şi dreptul meu!"

Femeia a trăit un coşmar mai bine de 5 luni. Totul a plecat de la un dosar penal care îi fusese repartizat pentru instrumentare. Iar cel care acum o ameninţa se considera nedreptăţit.

"Vă ştiu toată securitatea de-acolo. Geamuri, intrări, tot!"

Şi, pentru a se face auzit, bărbatul, farmacist de profesie, a trimis atât pe adresa de e-mail a parchetului cât şi pe adresele altor instituţii ale statului, zeci de mesaje de ameninţare. Texte explicite, în care detalia cum o va ucide pe cea care îi clasase plângerea şi nu numai.

Procuroarea se temea pentru viaţa ei şi a familiei sale

"Lucrurile nu vor rămâne aşa! Nu vă bateţi joc de mine!"

"Poate te găsesc după nume prenume într-o bază de date și vin direct la tine acasă."

"Eu te aștept la parchet. Tu dai clasare să nu facă nimic parchet 4. Iar mie îmi trimiți dosarul în judecată fără probe. Vino cu jandarmeria. Vreau să te bat."

Tranformată din anchetator în victimă, procuroarea a depus plângere penală împotriva farmacistului pentru ultraj judiciar în formă continuată. Iar colegii de la sectorul 3 au cerut arestarea preventivă. Procuroarea se temea pentru viaţa ei şi a familiei sale.

"Eu trag de mine acu să nu intru peste voi şi să nu fac un masacru, să intru cu cuţit şi Molotov."

Cu dovezi clare pe masă, judecătorii de la Sectorul 3 l-au pus sub control judiciar. Ulterior, la contestaţie a fost arestat la domiciliu de către Tribunal. Iar bărbatul a continuat. Alte mesaje, alte victime: procurori, poliişti, un avocat şi fosta soţie.

În urmă cu câteva zile, el a fost condamnat pentru că a terorizat-o pe procuroare la un an de închisoare cu suspendare. Culmea e că decizia magistraţilor a venit aşa blândă, la 3 zile după arestarea individului de către o altă instanţă, pentru ameninţarea unui şef din Poliţie.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close