Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Grefierii au protestat din nou. ”Vom bloca activitatea în instanțe și în Parchete!”

Grefierii au protestat din nou. ”Vom bloca activitatea în instanțe și în Parchete!”

Grefierii au protestat din nou. Unii dintre ei nu şi-au mai primit salariile de jumătate de an, iar problemele nu par să se rezolve curând.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2023   •   19:00

Ieri, când şi-au exprimat nemulţumirile în faţa ministrului Finanţelor, acesta a ridicat din umeri spun ei. Mulţi nici nu mai speră la majorarea salariilor şi vor doar să îşi primească banii. Dacă nu se iau măsuri, ameninţă cu blocarea sistemului.

''Justiţie pe datorie'', ''Plătiţi integral salariile'' şi ''Nici 1 leu în plus de 6 ani''. Acestea au fost doar unele dintre mesajele afişate pe scările Curţii de Apel Bucureşti. Grefierii au declanşat un protest spontan care a durat două ore. Nu şi-au mai primit salariile de jumătate de an, iar acestea nu sunt singurele nemulţumiri.

”E un cumul de nemulțumiri, dar în momentul acesta a explodat vizavi de faptul că noi aveam de luat o tranșă eșalonată, de acum cinci ani. La sfârșit de an am așteptat cuminți, ne-au spus nu avem bani pentru voi, o să vă dăm la anul. Nimeni nu știe cât stă un grefier la muncă, nimeni nu știe ce facem, nu se recunosc bolile profesionale”, spune Carmen Iancu, grefier.

 ”Am solicitat prin intermediul confederației Blocul Național Sindical o întâlnire de urgență cu premierul, întrucât ministrul Finanțelor Publice a ridicat, efectiv, din umeri și a spus că nu are bani, iar cheia rezolvării stă în mâna coaliției de guvernare. Dacă în perioada următoare nu va exista o întâlnire cu premierul, iar în urma acestei întâlniri, în cazul în care nu se vor asigura fonduri, vom lua ample forme de protest și vom intra inclusiv într-un blocaj la nivel național, prin  oprirea activității, în instanțe și în parchete”, a declarat Cătălin Treistaru, lider de sindicat.

Grefierii nu au protestat doar în Capială, ci şi în Timişoara, Galaţi şi Constanţa.

Şi avocaţii s-au revoltat! La Judecătoria Sectorului 3 din Bucureşti a fost declanşat un protest după ce au început să se dea termene pentru decembrie 2024, iar pericolul este să se ajungă la prescrierea faptelor.

În timpul protestelor, programul de lucru cu publicul şi şedinţele de judecată, cu excepţia urgenţelor, au fost suspendate.

×
Subiecte în articol: protest grefieri activitate instanta
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close