Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre elevii care devin violenți: "Instaurarea disciplinei în școală se va realiza foarte greu"

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre elevii care devin violenți: "Instaurarea disciplinei în școală se va realiza foarte greu"

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a comentat, la Antena 3 CNN, situația școlilor din România, după ce un alt elev și-a amenințat profesorul cu un cuțit.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre elevii care devin violenți: "Instaurarea disciplinei în școală se va realiza foarte greu"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   18:57

Un elev de 15 ani a fost reținut, ieri, de polițiști, după ce și-a amenințat profesorul de sport cu cuțitul, la o școală din Bacău.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre situația dramatică din școli și despre măsurile care ar putea să contribuie la evitarea unor astfel de incidente.

"Aceste cazuri ne arată că suntem în faza culegerii a ceea ce am semănat. Instaurarea disciplinei în școală și a respectului se va realiza foarte greu și foarte lent, așa cum s-a instalat dezordinea.

De 20 de ani spun că întronarea disciplinei și a respectului se realizează de la vârste mici, când profesorii și părinții trebuie să se impună prin sancționarea minoră.

Citește și: Motivul pentru care elevul din Bacău și-a amenințat profesorul de sport cu cuțitul

În prezent, este vorba despre un haos, o lipsă de predictibilitate și de măsuri.

Părinții sunt într-o baricadă, iar profesorii în alta. Unii profesori sunt de acord cu adoptarea unor măsuri, iar alții nu. Situația nu se poate rezolva bătând din degete, ci doar cu răbdare și calm", a spus psihologul criminalist, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close