Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Punga de gaze care arde de trei zile în România. "Am crezut că e apă vie" | Imagini spectaculoase

Punga de gaze care arde de trei zile în România. "Am crezut că e apă vie" | Imagini spectaculoase

Imagini incredibile au fost surprinse la Dolj, acolo unde o pungă de gaze arde de trei zile în curtea unui bărbat.

Punga de gaze care arde de trei zile în România. "Am crezut că e apă vie" | Imagini spectaculoase
de Gabriel Dano    |    14 Sep 2022   •   16:50

Omul a descoperit zăcământul când a săpat o groapă. Bărbatul din satul Bâzdan a încercat să foreze un puț de apă, însă a dat peste o pungă de gaz.

"N-avem gaze în casă, avem la butelie, se lucrează pe lemne că acum s-au descoperit gazele. Nu știam că sunt. Că ieșea apă practic pe conductă. Mergea apa la zeci de metri sus ca la fântânile arteziene", a relatat bărbatul.

Fântânile din sat au rămas fără apă după seceta din această vară, iar localnicii s-au gândit că dacă sapă mai adânc nu vor mai avea probleme cu alimentarea. Descoperirea gazului în curtea vecinului lor îi motivează acum pe oameni să își exploateze pământul.

"Sperăm să fie bine. Trebuie folosite, nu trebuie lăsate să curgă în lături, să curgă în altă parte", este de părere un alt localnic.

Costul pentru acoperire a gropii cu gaze se ridică la 20.000 de lei. Cheltuiala va fi suportată de bugetul local, iar proprietarul va trebui apoi să restituie treptat banii, pentru că și așa este prea mult pentru el. Bărbatul are de gând să apeleze la autoritățile din Craiova pentru a accesa fondul de urgență.

 

×
Subiecte în articol: gaze
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close