Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rafael Romo, corespundent CNN, despre întâlnirea Putin - Lukașenko: ”Guvernul din Belarus este un regim marionetă al Rusiei”

Rafael Romo, corespundent CNN, despre întâlnirea Putin - Lukașenko: ”Guvernul din Belarus este un regim marionetă al Rusiei”

Corespondentul CNN Rafael Romo a vorbit pentru News Hour with CNN despre întâlnirea dintre Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko. El a precizat că Belarusul este o marionetă a Rusiei.

 Rafael Romo, corespundent CNN, despre întâlnirea Putin - Lukașenko: ”Guvernul din Belarus este un regim marionetă al Rusiei”
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2022   •   19:34

Putin și Lukașenko s-au întâlnit în regiunea Amur din estul extrem al Rusiei, pentru a sărbători Ziua Cosmonauticii. Cu această ocazie, președintele rus s-a afișat din nou cu garda de corp care poartă valiză pe care toată lumea o suspectează că poate fi cea nucleară.

Nu este prima ieșire publică a lui Putin de acest fel. Corespondentul CNN Rafael Romo a vorbit despre mizele acestei întâlniri.

”Se pare că președintele Putin a dorit să arate lumii că are cel puțin un prieten necondiționat și că nu este un paria pentru comunitatea internațională. Cei doi au discutat despre Ucraina. Lukașenko a acuzat SUA, Marea Britanie, Bruxellesul pentru această criză. A spus că sancțiunile economice contra Rusiei sunt operațiuni psihologice organizate de țările occidentale. De asemenea, a spus că Moscova nu avea niciun dubiu că dacă cineva ar oferi un ajutor ar fi Belarusul”, a spus corespondentul CNN.

Întrebat dacă Occidentul se poate aștepta la o cooperare mult mai strânsă în domeniul militar între Rusia și Belarus după întâlnirea de astăzi, Romo a spus că nu există niciun dubiu. ”Vestul a văzut clar că guvernul din Belarus este un regim marionetă al Rusiei. Lukașenko a fost tot timpul de acord cu ce a spus Putin, au proiecte comune, piață energetică comună, prețuri comune, mai mici, pentru petrol și gaz. Belarusul face plățile în ruble”.

De asemenea, cele două țări au o construcție comună a unei centrale nucleare, în Belarus. Granițele sunt securizate. Președintele Belarusului a spus exact ce voia să audă Putin, că este un moment periculos în acest context, că Războiul Rece s-a încheiat și trăim acum într-o nouă perioadă. Urmează o perioadă de supremație a dreptului internațional, a mai explicat acesta

În plus, Lukașenko nu a spus în niciun moment că Rusia este agresorul în Ucraina, că Rusia a invadat țara, a evitat să vorbească despre atrocitățile comise de trupele lui Putin, despre atacurile fără discriminare asupa populației civile, câmpurile minate lăsate în urmă sau posibila folosire a armelor chimice.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close