Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Războiul Rusiei în Ucraina dă pe-afară. Distrugeri și panică în Republica Moldova după ce o rachetă lansată de forțele Moscovei ar fi ratat un baraj

Războiul Rusiei în Ucraina dă pe-afară. Distrugeri și panică în Republica Moldova după ce o rachetă lansată de forțele Moscovei ar fi ratat un baraj

O rachetă lansată de Rusia a căzut, luni, pe teritoriul Republicii Moldova și a arătat cât de aproape de o escaladare se află conflictul militar pornit de Moscova cu mai bine de 8 luni în urmă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2022   •   18:46

Incidentul a fost consemnat în contextul în care trupele Moscovei au lansat, luni dimineața, un nou val de rachete asupra teritoriilor Ucrainei.

Kievul spune că a doborât 44 din peste 50 de rachete de croazieră care au vizat în principal obiective energetice în cel puțin zece regiuni.

"Forțele armate ale Federației Ruse au continuat loviturile cu arme aeriene și maritime de mare precizie cu rază lungă de acțiune împotriva sistemelor militare de comandă și energetice ale Ucrainei. Toate țintele desemnate au fost lovite", a spus, la rândul său, Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerul rus al Apărării

Noile bombardamente au provocat întreruperi masive de curent în capitala ucraineană, însă unul dintre proiectilele reactive a căzut în apropiere de Naslavcea, pe teritoriul Republicii Moldova după ce a fost lovit de apărarea antiaeriană ucraineană.

Mai multe locuințe au fost afectate de unda de șoc.

Autoritățile au anunțat incidentul nu s-a soldat cu victime.

Rușii ar fi vizat o hidrocentrală de la granița dintre Ucraina și Republica Moldova

Potrivit presei de la Chișinău, ținta rușilor ar fi fost hidrocentrala ucraineană de la Dnestrovsk, situată la mică distanță de barajul de la Naslavcea.

Guvernul de la Chișinău a reacționat oficial după incidentul de luni și a condamnat atacurile ruse în Ucraina.

"Aceste atacuri, care agravează și mai mult situația de securitate, reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care interzice atacurile asupra civililor și a infrastructurii acestora. Atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei cauzează daune economice și sociale enorme întregului continent european, inclusiv cetățenilor Republicii Moldova, care resimt impactul războiului în vecinătatea noastră", a precizat ministerul moldovean de Externe 

Ministerul de Interne a anunțat, la rândul său, măsuri speciale de protecție în zona afectată.

Acest incident vine după un altul, petrecut în data de 10 octombrie, în care trei rachete rusești au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova în drumul lor spre ținte din Ucraina.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close