Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Peste 250.000 de refugiaţi au ajuns în Republica Moldova. Poveştile celor care încearcă să o ia de la capăt

Peste 250.000 de refugiaţi au ajuns în Republica Moldova. Poveştile celor care încearcă să o ia de la capăt

Peste 250.000 de refugiaţi au ajuns în Republica Moldova de când a început războiul. Aici au fost amplasate mai multe centre pentru aceştia.

Peste 250.000 de refugiaţi au ajuns în Republica Moldova. Poveştile celor care încearcă să o ia de la capăt
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2022   •   20:21

Sabrina Preda, Sergiu Cora şi Mihai Dina au mers în aceste centre unde au regăsit poveştile impresionante ale celor care acum sunt nevoiţi să o ia de la capăt.

Centrul Moldexpo din Chişinău. Este unul din centrele mari care primesc refugiaţi din Ucraina. Aici ei primesc cazare, masă caldă, dai și un punct medical unde li se acordă asistenţă primară.

Peste 700 de refugiaţi sunt cazaţi acum în centrul de la Chişinău. Voluntarii au ajutat enorm în această perioadă. Atât cu alimente, haine şi toate cele necesare, cât şi cu simpla prezenţă.

Pentru că cei fugiţi din calea războiului caută, în cele mai multe cazuri, un sprijin. Asta au povestit Ana şi Cristina. Două tinere de 17 ani care atunci când nu sunt la şcoală vin să îi ajute pe cei plecaţi din Ucraina.

Aysel e o tânără care a plecat din Kiev a doua zi după ce a început războiul, alături de verişoara şi părinţii ei. Casa ei a fost distrusă însă, speră că se va întoarce într-o zi, pentru a-şi recupera amintirile.

"Nu am înţeles de la început toată situaţia. După ne-am dat seama că a început războiul şi că vom lăsa tot în urmă. Nu ştim dacă ne vom întoarce acasă, dacă ne vom revedea prietenii, dacă vom merge la şcoală", a spus Aysel.

La Sala Polivanentă din Chişinău sunt alţi 700 de refugiaţi.

Tatiana şi Vasili vor să ajungă în Franţa, la fiica lor. După ce oraşul Odessa a fost bombardat, au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţa la care au muncit împreună mai bine de 70 de ani.

"Două avioane ruseşti ne-au atacat, dar din fericire nu am păţit nimic", povestesc cei doi.

 

×
Subiecte în articol: refugiati Război Ucraina
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close