Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Robert Baer, fost agent CIA: "Viitorul lui Putin, dacă pierde războiul, este un 'control shot'. Adică un glonț în cap!"

Robert Baer, fost agent CIA: "Viitorul lui Putin, dacă pierde războiul, este un 'control shot'. Adică un glonț în cap!"

Dacă pierde războiul din Ucraina, Vladimir Putin va fi eliminat de oamenii lui.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2022   •   18:06

Estimarea aparține celui care a distrus o reţea KGB din interiorul CIA.

Numele său este Robert Baer și a fost agent al serviciului secret american.

Potrivit acestuia, adevărata luptă a președintelui de la Kremlin este chiar cu oamenii din interiorul sistemului rus de putere, care i-au spus că războiul cu Ucraina trebuie câștigat cu orice preț și prin orice metodă.

Dezvăluirile lui Robert Baer, în continuare, într-un interviu în exclusivitate la News Hour with CNN.

Robert Baer, fost agent CIA: "Un regim precum cel din Rusia nu poate fi înlăturat prin lovitură de stat"

(Întrebare): "Mulți experți au vorbit despre îndepărtarea lui Vladimir Putin de la Kremlin. Este acesta un scenariu realist?

(Răspuns): "Tot ceea ce face Putin este un răspuns la luptele din interiorul Rusiei. El se luptă cu dușmanii din interior, se luptă cu extremiștii din Serviciile Secrete, se luptă cu cei care susțin o linie dură în Armată, vrea să îi aibă de partea lui şi ei i-au spus foarte clar:

'Nu poți pierde acest război! Trebuie să faci orice îți poți imagina ca să distrugi Ucraina!'

Şi nu se va opri! Are probleme și nu are unde să se ducă. Viitorul lui, dacă pierde acest război, este ceea ce KGB-ul numește 'a control shot', adică un glonț în cap!

Din experiența mea, un regim ca acesta, mai ales un regim cu doctrina KGB-ului, este ceea ce noi numim un regim care nu poate fi înlăturat prin lovitură de stat.

Orice colonel, orice general care ar putea gândi independent a fost înlăturat și pensionat. Nu au putere. O lovitură organizată împotriva lui Putin în acest moment nu mi-o pot imagina. Rușii sunt îngroziți doar să vorbească despre asta, doar să se gândească la asta. Nu vorbesc despre așa ceva nici la telefon, nici când se întâlnesc, este mult prea periculos."

Robert Baer, fost agent CIA:"Putin este, el însuși, îngrozit de cum decurg lucrurile"

(Î): "Dacă ne-am imagina, cine l-ar putea înlătura pe Puțin de la putere? Ar putea fi unul dintre generalii lui, poate populația Rusiei sau Serviciile de Informaţii?"

(R): "Cei mai apropiați oameni de Putin, care ar putea ajunge la el în Kremlin sau oriunde altundeva, sunt probabil cei din FSB, Serviciile de Informații. Au armele, au voința. Nu și-au pierdut cu toții mințile, iar rușii știu că Putin a făcut o greșeală îngrozitoare și singura varianta prin care ar îndrepta lucrurile ar fi să scape de el! Dacă doi-trei dintre ei ar face ceva în sensul ăsta, ar fi o mișcare bună."

(Î): "Credeți să Putin are mai mulți prieteni sau mai mulți dușmani în cercul lui de la Kremlin?"

(R): "Întrebarea este de câți oameni este speriat. Prieteni? Cine sunt extremiștii din Rusia, câtă influentă au? Din informațiile mele, Putin se întâlnește cu un mic cerc de persoane. De când a izbucnit pandemia, a fost închis, s-a izolat, (este) psihotic din multe puncte de vedere, paranoic. El însuși este îngrozit de cum decurg lucrurile!"

Robert Baer, fost agent CIA:"În cazul unui colaps general, armele nucleare sunt pe masă"

(Î): "Credeți că Vladimir Putin primește sfaturi de la consilierii săi sau se simte furios și acționează irațional?"

(R): "Iau deciziile împreună, sunt băgați în asta împreună, consilierii lui apropiați sunt cunoscuți, iar dacă Putin e doborât, la fel și ei vor fi doborâți. Probabil stau și se gândesc - care e următoarea mișcare?

Atacul din Crimeea a fost umilitor pentru el, probabil s-au așezat a doua zi și s-au întrebat: 'Care e următorul pas? Trebuie să îi terorizăm pe ucraineni!'

Să nu uităm că și aliații în Al Doilea Război Mondial au apelat la bombardamente strategice, practic au pus Germania la pământ. Și oricine are necazuri se folosește de bombardamentele strategice. De aceea, trebuie să ne uităm la starea în care se află armata rusească. Dacă va fi un colaps general, atunci toate cărțile sunt pe masă, inclusiv armele nucleare tactice."

×
Subiecte în articol: Robert Baer CIA Vladimir Putin Ucraina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close