Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România, ţara care "închide ochii" în faţa infecţiilor din spitale

România, ţara care "închide ochii" în faţa infecţiilor din spitale

România închide ochii în faţa infecţiilor din spitale. Zeci de pacienţi, printre care şi bebeluşi, mor în fiecare an din cauza bacteriilor luate din secţiile de Terapie Intensivă, Chirugie ori Neonatologie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2022   •   18:48

Autorităţile anunţă planuri pentru combaterea acestor infecţii, însă momentan realitatea arată contrariul.

Cinci bolnavi au murit la Spitalul Judeţean Mureş după ce au luat infecţii intraspitalicești. Acuzaţii extrem de grave sunt şi la Clinica de Ginecologie din Cluj-Napoca, unde au murit patru bebeluşi.

Părinţii spun că micuții ar fi luat o bacterie din spital, însă conducerea spitalului susține ca protocoalele au fost respectate, iar bebeluşii ar fi decedat din cauza complicațiilor.

România are printre cele mai sigure spitale din Europa, cu o rată a infecţiilor nosocomiale de doar 2%, însă în realitate cele mai multe infecţii luate de pacienţi din spitale nu sunt raportate.

Bebeluși morți la câteva zile de la naștere la Clinica de Ginecologie din Cluj-Napoca. ”Adăugau antibiotice ca să ascunda că avea o bacterie”

Potrivit ultimelor date ale INSP, cele mai puține infecții raportate sunt în Teleorman și Giurgiu.

Cele mai multe raportate sunt în București și în Iași.

×
Subiecte în articol: infectii spitale bebelusi
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close