Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România este în pericol major de deşertificare. Ministrul Mediului: "Pericolul creşte zi de zi"

România este în pericol major de deşertificare. Ministrul Mediului: "Pericolul creşte zi de zi"

România este în pericol major de deşertificare. Sudul şi sud-estul sunt cele mai afectate zone de acest fenomen. Şi jumătatea de est a Moldovei dar şi vestul extrem se transformă uşor, dar sigur, în nisip. 

România este în pericol major de deşertificare. Ministrul Mediului: "Pericolul creşte zi de zi"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2022   •   18:42

Clima s-a schimbat în ţara noastră şi vorbim de temperaturi mai mari şi precipitații neuniform distribuite în timp și spațiu, avertizează organizaţia AgentGreen.

Dar, stă în puterea celor care ne guvernează să încetinim măcar acest proces. O mare problemă o reprezintă lipsa pădurilor şi a perdelelor forestiere promise de autorităţi.

Comisia Europeană va da 500 de milioane de euro pentru împădurire dar fără pepinere automatizate, nu vom avea puieţi pentru împădurire. Ca atare, nu se ştie sigur cum va fi atins acest obiectiv.

Tanczos Barna, ministrul Mediului: "Pericolul de deşertificare creşte zi de zi"

A doua mare problemă este lipsa apei şi a infrastructurii care să asigure udarea solurilor - concret, sisteme eficiente de irigare.

Timp prea mult nu mai avem la dispoziţie, pentru că în unele zone solul s-a transformat deja în deşert iar pădurile forestiere se usucă din cauză că solul nu mai este capabil să reţină apa. 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close