Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Performanță istorică! Al doilea satelit românesc, construit de elevi, se află pe orbită acum

Performanță istorică! Al doilea satelit românesc, construit de elevi, se află pe orbită acum

Performanță istorică pentru România. Al doilea satelit construit de elevi a ajuns pe orbită cu racheta lui Elon Musk și este operațional. Datele transmise de el vor fi recepţionate de reţeaua mondială a radioamatorilor şi prelucrate de echipa Romspace.

Performanță istorică! Al doilea satelit românesc, construit de elevi, se află pe orbită acum
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2023   •   20:44

ROM-3 are misiuni de observare a Pământului, măsurare a parametrilor proprii, măsurare a magnetismului terestru şi a nivelului de radiaţii cosmice care lovesc atmosfera.

”Cred că toată lumea, toți, mai ales din domeniu, ar vrea să colaboreze cu companiile conduse de acest om. Sateliții noștri sunt niște mici laboratoare pe care noi le trimitem în spațiu și au scopul de a testa anumite sisteme pe care noi plănuim să le folosim în viitor pe sateliți mult mai avansați, care vor alcătui la un moment dat o constelație de observare a pământului, sateliți ce vor capta imagini de o rezoluție destul de înaltă”, a declarat Filip Bușcu, membru al echipei Romspace, la News Hour with CNN.

×
Subiecte în articol: Romspace satelit Filip Bușcu
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close