Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scandal în prima zi de şcoală într-o comună din Teleorman. Zeci de copii au rămas fără transport

Scandal în prima zi de şcoală într-o comună din Teleorman. Zeci de copii au rămas fără transport

A fost scandal în prima zi de şcoală, în comuna Balaci, din judeţul Teleorman. Părinţii şi copiii au protestat în faţa primăriei, pentru că edilul nu le asigură transportul celor mici, care nu mai pot acum să ajungă la ore.Totul după ce fostul şofer şi-a dat demisia, iar angajarea altuia ar dura o lună.

Scandal în prima zi de şcoală într-o comună din Teleorman. Zeci de copii au rămas fără transport
Sursa foto: Arhiva Antena 3
de Cristi Popovici    |    05 Sep 2022   •   18:58

În comună are loc un adevărat război între primarul urbei şi directoarea şcolii.

Cei doi sunt susținuți de partide diferite şi de aici scandalul. Doar că la mijloc acum au căzut copiii. Sunt aproximativ 90 de copii care beneficiau de transport şcolar ... până astăzi.

Ce s-a întâmplat? Şoferul microbuzului şcolar şi-a dat demisia de câteva zile şi procedura pentru angajarea altuia durează cam o lună. Primarul şi directoarea se acuză reciproc.

"Şoferul a demisionat, postul va fi scos mâine la concurs şi ocuparea lui pe 29. Urmează ca mâine să avem o nouă ședință şi sa stabilim cum se va proceda", spune Simona Barbu, directoarea şcolii din Balaci.

"Băiatul ala şi-a dat demisia, a spus că pleacă din primăvara. Dna director a plecat în concediu, nu a vrut să scoată postul la concurs, că nu are aviz. Postul exista şi erau şi bani prevazuți. Nu a vrut", spune şi Ilie Balaci, primarul comunei Balaci. 

Astăzi, în prima zi a noului an şcolar, părinţii au realizat că nu au cum să-şi ducă micuții la şcoală. Au venit oamenii cu maşina, cu rata sau pe jos şi au căutat răspunsuri la primărie. Doar că primarul nu a fost de găsit.

"Doamne, dar nu se poate așa ceva! În prima zi de școală trebuia să fie şi domnul primar. Trebuia să fie de faţă acolo, era prima zi de scoală, cum a fost toată lumea", spun părinţii revoltați de situaţie. 

Aşadar, de mâine încolo, de când încep efectiv cursurile, zeci de copii nu vor avea cum să ajungă la ore.

La fel, vor merge pe jos, unii se afla şi la 7 kilometri depărtare, alţii cu căruța, cum e la sat, sau cu rata, dar părinţii vor trebui să plătească biletele.

Primarul şi directoarea se acuză reciproc că au provocat această criză. Se va încerca mâine găsirea unei soluţii.

Dacă nu, mulţi părinți spun că nu-şi vor lăsa copiii la şcoală până când nu va fi angajat un nou şofer.

×
Subiecte în articol: an scolar 2022-2023 Teleorman Balaci
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close