Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN China se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 60 de ani | Mai multe zone sunt afectate de pene de curent provocate de temperaturile uriaşe

China se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 60 de ani | Mai multe zone sunt afectate de pene de curent provocate de temperaturile uriaşe

China se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimele şase decenii. Mai multe zone sunt afectate de pene de curent provocate de temperaturile uriaşe. Pentru că hidrocentralele nu mai funcționează la capacitate optimă, chinezii sunt nevoiți să renunțe reclamele luminoase.

China se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 60 de ani | Mai multe zone sunt afectate de pene de curent provocate de temperaturile uriaşe
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    25 Aug 2022   •   19:53

China trebuie să facă faţă unuia dintre cele mai grave valuri de căldură din 1961 și până în prezent. Mai multe râuri importante au secat, iar marile oraşe chineze aleg să renunţe la reclamele iluminate sau închid fabrici ca să facă economie de energie electrică. 

În marele oraş Shanghai, reclamele și panourile publicitare au fost oprite pentru a economisi energie, potrivit oficialilor orașului. De asemenea, în Sichuan, a fost extinsă o întrerupere de curent pentru a pune capăt operațiunilor la toate fabricile a 19 din cele 21 de orașe din regiune, până sâmbătă.

Sichuan este un centru cheie de fabricare a cipurilor şi panourilor solare, găzduieşte fabrici Apple, Foxconn şi Intel. Și din cauza crizei de energie din Sichuan, producătorii de automobile din Shanghai au fost afectați de întreruperile lanțului de aprovizionare și au afectat producția din fabricile lor.

Se pare că producătorii auto afectați includ Tesla și S.A.I.C. Motor, acesta fiind cel mai mare producător auto din China, care operează împreună cu Volkswagen și GM.

De la mijlocul lunii iunie, acest val de căldură intens și prelungit a pârjolit regiuni uriașe din China, afectând aproximativ 900 de milioane de oameni.

Marți, China a emis un cod roşu de căldură, acesta fiind cel mai înalt nivel pentru cel puțin 165 de orașe și județe din întreaga țară, unde se așteaptă ca temperaturile să depășească 40 de grade Celsius.

În toată China, numărul oamenilor afectaţi este uriaş, iar efectele economice sunt în creștere.

×
Subiecte în articol: seceta china China
Parteneri
Horoscop 1 octombrie 2023. Gemenii primesc bani
x close