Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Şedinţă a liderilor coaliţiei de guvernare, la Palatul Victoria. Ce se va întâmpla cu veniturile românilor

Şedinţă a liderilor coaliţiei de guvernare, la Palatul Victoria. Ce se va întâmpla cu veniturile românilor

Ședință crucială a Coaliției la Palatul Victoria! Guvernanţii au discutat despre ce se întâmplă cu banii românilor, ce impozite noi vor apărea și ce măsuri vor fi luate pentru ca prețurile alimentelor să nu mai crească.

Şedinţă a liderilor coaliţiei de guvernare, la Palatul Victoria. Ce se va întâmpla cu veniturile românilor
Sursa foto: antena3.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2022   •   19:01

Realizatorul Income, Alex Vlădescu, declară că două mari teme au fost abordate în cadrul acestei ședințe.

S-a discutat despre o reajustare fiscală după cum spun sursele Antena 3. "Mai exact, guvernanții au discutat despre creșterea unor actuale taxe și despre modificarea unor actuale taxe, de exemplu despre acel impozit progresiv pe venituri", a spus Alex Vlădescu la News Hour with CNN.

Este o prima discuție pentru că nu s-a bătut nimic în cuie, a arătat el.

Guvernanții ar vrea să se țină în continuare de Planul Național de Redresare și Reziliență și să reajusteze întregul sistem fiscal din țara noastră. Vom vedea dacă se va introducere un impozit progresiv pe venituri până la urmă față de un impozit pe venit cu o cotă unică de doar 10%, cum se întâmplă în acest moment.

S-a mai discutat de asemenea și despre cum pot fi crescute încasările bugetare într-o perioadă în care e nevoie pentru că deficitul bugetar s-a accentuat - a crescut cu un miliard de lei în primele trei luni ale acestui an comparativ cu primele trei luni ale anului trecut.

Nu în ultimul rând a fost abordată tema Planului Național de Redresare și Reziliență, a arătat Alex Vlădescu.

Coaliția a decis formarea unui grup de lucru pe fiscalitate.

×
Subiecte în articol: coalitie sedinta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close