Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Șeful ANAF a dezvăluit câți români lucrează oficial în studiourile de videochat din țară: "Urmărim veniturile care se obțin pe diverse platforme"

Șeful ANAF a dezvăluit câți români lucrează oficial în studiourile de videochat din țară: "Urmărim veniturile care se obțin pe diverse platforme"

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a dezvăluit câți români lucrează oficial în studiourile de videochat din țara noastră.

de Mia Lungu    |    19 Mai 2023   •   18:31

Peste 400.000 de persoane lucrează oficial în industria videochatului din România. Potrivit ANAF, sunt înregistrate în jur de 5.000 de firme în acest domeniu.

Fiscul deja poate obţine toate informaţiile despre veniturile acestor societăţi, sumele de bani câştigate putând fi văzute prin intermediul băncilor.

Aceasta este prima confirmare oficială în legătură cu fenomenul videochat-ului din România.

Până acum existau doar estimări privind industria care, cel puţin din perspectiva numărului de persoane care activează în acest domeniu, este de peste două ori mai mare faţă de domeniul IT.

Citește și: Tot mai puţini tineri români fac facultate şi aleg să facă "bani uşori" din videochat sau alte metode online

"În ultimii ani s-au apărut aceste aceste modalități de a obține bani prin diverse platforme online și noi, ca și FISC, trebuie să ne adaptăm și să urmărim fluxurile și veniturile care se obțin pe diverse platforme, inclusiv de acest de această natură.

Se vorbești undeva de câteva sute de mii de persoane car desfășura activități, nu că lucrează efectiv cu carte de muncă, desfășura activități în cest domeniu. 

La sfârșitul lunii mai este termenul de depunere a situațiilor financiare, pentru toate societățile din România, și chiar o să urmărim cu multă atenție societățile care se desfășoară acest gen de activitate, să vedem care este cifra lor de afaceri, care este numărul de angajați, de colaboratori, ca să ne putem face o idee corectă despre acest fenomen.", a declarat Lucian Heiuș la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Lucian Heiuș şeful ANAF videochat romani
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close