Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Spital din România dotat cu aparatură de 500.000 de euro, la un pas de evacuare, după ce clădirea a fost retrocedată

Spital din România dotat cu aparatură de 500.000 de euro, la un pas de evacuare, după ce clădirea a fost retrocedată

Un spital dotat cu aparatură de ultimă generaţie este la un pas de evacuare. Până anul viitor imobilul trebuie eliberat pentru că proprietarul a revendicat spaţiul. Conducerea unităţii medicale a început deja o serie de demersuri pentru a muta secţiile în altă parte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2022   •   19:21

Acum nouă ani, un întreg pavilion al clădirii în care se află Spitalul CF din Timişoara a fost retrocedat proprietarului.

Conform legislaţiei în vigoare, unitatea medicală putea să îşi continue activitatea acolo pentru următorii 10 ani. Totul a fost bine, până când rudele proprietarului au cerut chirii uriaşe.

Sumă care a obligat conducerea spitalului să caute alte variante, pe care, de altfel, le-a şi găsit. Secţii întregi vor fi mutate la câţiva km de clădire.

In ultimii 3 ani aici s-au facut investiții uriase. Blocul operator al unitatăţii medicale a fost dotat cu aparatură de peste jumătate de milion de euro.

Din nefericire, Spitalul de la Timişoara nu este singurul în această situaţie. Spitalele de la Oradea şi Sibiu, şi ele in subordinea Ministerului Transporturilor au fost retrocedate proprietarilor, iar actul medical în aceste cladiri este limitat.

 

×
Subiecte în articol: spital evacuare
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close