Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN SUA și Germania trimit în Ucraina aproape 100 de vehicule blindate de luptă "Bradley" și "Marder"

SUA și Germania trimit în Ucraina aproape 100 de vehicule blindate de luptă "Bradley" și "Marder"

50 de vehiculele militare americane "Bradley" ar urma să ajungă în Ucraina și să intre în luptă contra trupelor ruse.

SUA și Germania trimit în Ucraina aproape 100 de vehicule blindate de luptă "Bradley" și "Marder"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2023   •   19:21

Aceste blindate ar urma să fie incluse în noul pachet de ajutor militar acordat Kievului de Statele Unite.

Este un pachet a cărui valoare se ridică la 2,8 miliarde de dolari.

Preşedintele Joe Biden a confirmat că este luată în calcul trimiterea vehiculelor Bradley în Ucraina iar în cursul zilei de vineri urmează să se comunice oficial conțiunutul noului pachet de asistență militară.

Blindatele Bradley sunt vehicule de luptă șenilate aflate în serviciu din anii '80 ai secolului trecut.

Cântăresc peste 27 de tone, sunt manevrate de un echipaj de trei persoane, pot primi la bord un număr variabil de pasageri, în funcție de variantă, și sunt propulsate de un motor diesel de 600 de cai-putere, care permite atingerea unei viteze maxime de 56 de kilometri pe oră.

Raza de acțiune este de 400 de kilometri iar blindajul are o grosime între 14,5 și 30 de milimetri (în funcție de varianta constructivă)

Armamentul principal este constituit dintr-un tun M242 Bushmaster de 25 de mm și din două lansatoare de rachete anti-tanc  BGM-71 TOW.

Mai dispune de o mitralieră de calibrul 7,62 mm.

Germania a decis să trimită vehicule de luptă Marder în Ucraina

Germania va trimite în Ucraina vehicule de luptă Marder și o baterie de apărare antiaeriană Patriot, care se adaugă celor alocate deja de SUA. 

Circa 40 de vehicule de luptă de infanterie Marder ar urma să ajungă în Ucraina în primele trei luni ale noului an, potrivit celor declarate vineri de Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al guvernului german.

Sistemul "Patriot" din Germania va fi trimis Kievului tot în primul trimestru din 2023, a adăugat oficialul citat.

Vehiculele Marder sunt concepute pentru a deplasa soldații pe câmpul de luptă.

Au fost folosite de armata germană încă de la începutul anilor '70, fiind modernizate continuu. Au în dotarea standard un tun automat de 20 mm și o mitralieră de 7,62 mm.

Armata germană este într-un proces de înlocuire treptată a vehiculelor Marder, dar sute de astfel de echipamente încă în serviciu.

Antrenamentul ucrainenilor pe vehicule Marder va avea loc în Germania și va dura aproximativ opt săptămâni, a menționat oficialul de la Berlin.

Foto: Vehicul de luptă "Bradley" și elicoptere UH-60 "Blackhawk" într-un exercițiu militar la Baza "Mihail Kogălniceanu", România, 30 iulie 2022

×
Subiecte în articol: SUA Germania Bradley Marder Ucraina Patriot
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close