Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sute de elevi străbat un câmp pentru a ajunge la şcoală. Se întâmplă chiar la Bucureşti

Sute de elevi străbat un câmp pentru a ajunge la şcoală. Se întâmplă chiar la Bucureşti

300 de elevi merg pe câmp pentru a ajunge la şcoală, în cel mai bogat sector al Bucureştiului. Copiii sunt nevoiţi să străbată un drum neasfaltat şi neiluminat către instituția privată unde învaţă.

de Ioana Mircea    |    13 Noi 2023   •   20:16

De zece ani, locuitorii din zonă şi reprezentanţii unei școli private, unde învață 300 de elevi, se roagă de Primăria Sectorului 1 să asfalteze Drumul Piscul Radului. Oamenii nu se aşteptau însă ca lucrările să înceapă acum, în sezonul rece şi ploios, şi nici să dureze atât de mult.

"Lucrările sunt estimate să dureze cinci luni, atât e contractul de asfaltare a acestei bucăți scurte de drum. Ne-au amenajat un drum improvizat, dar e prin câmp, pe nişte proprietăţi private", a precizat Oana Crăciun reprezentanta școlii private.

Citește și: Şcoala care ţine orele în cimitir va ataca în instanţă decizia DSP-ului de a suspenda cursurile

Profesorii şi elevii au acum două variante: ori merg pe jos pe vechea stradă, printre buldozere şi utilaje de asfaltare, ori cu maşina, pe drumul plin de gropi, improvizat pe câmp.

Reprezentanţii şcolii spun însă că problema este pe cale să devină şi mai mare. Odată asfaltat, drumul ar urma să fie cu sens unic.

Primăria Sectorului 1 susţine că Drumul Piscul Radului are o infrastructură ''ca în secolul XIX''. Pe lângă asfaltarea străzii, autorităţile vor extinde şi sistemul de alimentare cu apă și canalizare. Ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, lucrările nu se vor încheia într-o săptămână, aşa cum speră unii părinţi, profesori şi elevi.

×
Subiecte în articol: București şcoală
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close