Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un autocar cu 32 de persoane la bord s-a răsturnat în Buzău. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Un autocar cu 32 de persoane la bord s-a răsturnat în Buzău. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Este alertă în Buzău, luni, după ce un autocar în care se aflau 32 de persoane s-a răsturnat în Râmnic. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Un autocar cu 32 de persoane la bord s-a răsturnat în Buzău. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie
Sursa foto: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău
de Claudia Popovici    |    08 Mai 2023   •   17:34

Update 18:32. Traficul rutier a fost blocat pe DN2E85, la ieșire din municipiul Râmnicu Sărat către Focșani, dar acum se circulă în regim normal.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 18:22. Bilanțul victimelor de la accidentul cu autocar din Buzău a ajuns la 22 de persoane din 32.

Toate cele 22 de victime au fost preluate de echipajele medicale în stare conștientă, inclusiv șoferul autocarului. Opt persoane au fost transportate la spitalul din Râmnicu Sărat, 12 la UPU Buzău şi 2 UPU Focşani. 

Update 18:04. În acest moment se acordă asistență medicală de urgență pentru 20 de persoane, toate conștiente.

De la nivelul județului Buzău, la locul accidentului acționează 2 autospeciale de stingere, 2 echipaje de descarcerare, 5 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 11 ambulanțe SAJ

Totodată, în sprijin intervin 1 autospecială pentru transport victime multiple și 3 ambulanțe SMURD de la nivelul ISU Vrancea.

Update 17:51: Autocarul ar fi încercat să evite o coliziune şi a ieșit în afara carosabilului pe câmp 

"În autocar se aflau buzoieni. Nu ştim dacă se duceai sau se întorceau de la o fabrică de confecții din Focşani unde lucrează. Din primele evaluări cel mai grav este șoferul care a plecat deja spre UPU cu o ambulanța de Suceava.

Din primele date autocarul a încercat să evite o coliziune şi a ieșit în afara carosabilului pe câmp", a spus la Antena 3 CNN, Daniel Ţiclea, prefectul de Buzău. 

Un autocar cu 32 de persoane la bord s-a răsturnat în Buzău. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Potrivit ISU Buzău, autocarul s-a răsturnat în localitatea Râmnic. În autocar sunt 32 de persoane. Prima estimare a polițiștilor arată că sunt 10 victime. Șoferul este încarcerat și se pare că este în stare gravă. Traficul rutier este blocat pe DN2E85, la ieșire din municipiul Râmnicu Sărat către Focșani.

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a mobilizat în zona accidentului 5 ambulanțe, 2 autospeciale de stingere, 1ATPVM , în timp ce SAJ Buzău a trimis 8 ambulanțe. De asemenea, reprezentanții Drumuri Naționale au în zonă un echipaj.

×
Subiecte în articol: accident autocar Buzau
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close