Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Se îngroaşă teancul de documente pentru vânzarea unei maşini. Cum puteţi obţine RAR Auto Pass

Se îngroaşă teancul de documente pentru vânzarea unei maşini. Cum puteţi obţine RAR Auto Pass

Se îngroaşă teancul de documente pentru vânzarea unei maşini. Cum puteţi obţine RAR Auto Pass, noul act cerut pentru tranzacţii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2023   •   20:24

Vânzarea unei maşini devine din ce în ce mai mult o corvoadă. Deja teancul de acte pentru acest demers se îngroaşă, după ce parlamentarii au adoptat necesitatea unui nou document. Acesta se numeşte RAR Auto Pass şi va putea fi obţinut de la Registrul Auto Român, contra unei taxe.

Nouă lege presupune ca Registrul Auto Român să pună la punct, în decursul unui an, un sistem electronic nou care să conţină date despre maşinile din România.

Odată ce baza de date se va finaliza, noul document va face parte din dosarul de vânzare a autoturismului.

Citeşte şi: Noi reguli la Programul Rabla Local. Schimbarea de care trebuie să ştie zeci de mii de români cu maşini vechi

Cei care plănuiesc să cumpere sau să vândă o maşină spun că ideea este foarte bună. Astfel de informaţii puteau fi obţinute până acum prin surse neoficiale, existând mai multe site-uri de internet care oferă servicii de istoric al autoturismului. Însă, nu întotdeauna informaţiile erau reale sau precise.

Noul document nu va presupune drumuri la vreo instituţie, totul putând fi făcut din faţa calculatorului.

Pe lângă această posibilitate, românii s-ar putea bucura și de confortul înmatriculării și radierii vehiculelor direct din propria casă. În dezbatere publică se află o ordonanţă care prevede ca în termen până la 12 luni Ministerul de Interne să dezvolte o platformă digitală care să permită acest lucru.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close