Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vladimir Putin, primele declarații după rebeliunea Wagner. Evgheni Prigojin, dispărut de peste 40 de ore

Vladimir Putin, primele declarații după rebeliunea Wagner. Evgheni Prigojin, dispărut de peste 40 de ore

Vladimir Putin a făcut primele declarații după evenimentele de la finalul săptămânii trecute. A vorbit despre industrie, tehnologie și tinerii profesioniști.

de Laura Dinu    |    26 Iun 2023   •   16:56

Liderul rus nu a scos însă niciun cuvânt despre Prigojin și mercenarii Wagner. 

”Astăzi, dezvoltarea încrezătoare a industriei naționale, creșterea capacităților sale competitive, pozițiile sale atât pe piața internă, cât și pe cea globală, precum și rezolvarea sarcinilor cheie pentru consolidarea securității, suveranității economice și tehnologice a țării depind în mare măsură de potențialul personalului.

Și de aceea este atât de important ca în întreprinderile noastre să vină tot mai mulți tineri profesioniști - competenți, creativi și cu o mentalitate modernă, gata să-și asume responsabilități, să ofere soluții care nu sunt standard”, a declarat Vladmir Putin.

Evgheni Prigojin rămâne sub investigația penală după rebeliunea împotriva lui Putin, din acest weekend. Aceasta este considerat principalul vinovat pentru insurecţie după ce a declarat că va ajunge cu mercenarii săi la Moscova pentru a scăpa de ministrul rus al Apărării.  

Între timp, apar informații despre motivele pentru care Prigojin s-a oprit din marșul său către Capitale Rusiei. Familiile liderilor Wagner au fost amenințate de serviciile de informații rusești, au declarat surse de securitate britanice pentru presa din regat.  

Liderul Wagner a dispărut de sâmbătă după amiază, dar într-un mesaj pentru CNN, serviciul de presă al grupării Wagner a precizat că acesta salută pe toată lumea şi va răspunde la întrebări când va putea. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Evgheni Prigojin
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close