Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Volodimir Zelenski: "Așează-te cu mine la masa negocierilor, dar nu la 30 de metri, cum ai făcut cu Macron. De ce ți-e teamă?"

Volodimir Zelenski: "Așează-te cu mine la masa negocierilor, dar nu la 30 de metri, cum ai făcut cu Macron. De ce ți-e teamă?"

Președintele ucraienan Volodimir Zelenski i-a adresat astăzi un îndemn la dialog liderului rus Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski: "Așează-te cu mine la masa negocierilor, dar nu la 30 de metri, cum ai făcut cu Macron. De ce ți-e teamă?"
Sursa foto: Instagram/ Zelensky Official
de Adrian Iclozan    |    03 Mar 2022   •   18:33

"Lasă pământul nostru. Dacă nu vrei să pleci acum (din Ucraina) - așează-te cu mine la masa negocierilor, sunt liber. Dar nu la 30 de metri, cum ai stat cu Macron (președintele francez, n.r.) sau cu Scholz (cancelarul german, n.r.).

Sunt vecin! Nu mușc! Sunt un om normal, așează-te cu mine, vorbește-mi, de ce ți-e frică?", a spus președintele ucrainean în mesajul transmis de CNN.

Volodimir Zelenski: "Sfârșitul lumii a început"

Zelenski a fost întrebat dacă dorește să discute cu Putin și a răspuns că "trebuie să discute" cu președintele rus, pentru că altfel nu se poate pune capăt războiului.

De asemenea, liderul de la Kiev a estimat că Putin nu se va opri în Ucraina iar următoarele vizate sunt statele baltice, Republica Moldova și Polonia.

"Ucraina este acum o stavilă între civilizație și non-civilizație. Urmează Letonia, Lituania, Estonia, Moldova, Georgia, Polonia!", a avertizat el.

Președintele ucrainean și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că NATO nu instituie o zonă de interdicție aeriană deasupra țării sale.

Comentând ofensiva rusă și tacticile trupelor Moscovei, el a formulat acuzații grave la adresa liderilor ruși.

"Rușii au adus crematorii pentru soldații lor morți. Este oribil. Nu înțeleg ce fel de persoană poate planifica astfel de acte de genocid și nazism. Până și partea ucraineană tratează ocupanții mai bine decât conducerea lor", a spus Zelenski.

Declarația președintelui ucrainean vine în timp ce într-o locație nedezvăluită au loc negocieri între Moscova și Kiev, în vederea încetării conflictului.

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak, care participă la discuții împreună cu ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a scris pe Twitter că delegația Kievului are trei puncte pe agendă:

  • încetarea imediată a focului;
  • încheierea unui armistițiu;
  • crearea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din localitățile ucrainene distruse sau bombardate constant.

Prima rundă de discuții între părți s-a desfășurat luni, la Gomel, în Belarus, pe parcursul a cinci ore și nu a adus progrese concrete.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Vladimir Putin
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close