Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Volodimir Zelenski, preşedintele erou al Ucrainei, a devenit vocea furiei ucrainenilor

Volodimir Zelenski, preşedintele erou al Ucrainei, a devenit vocea furiei ucrainenilor

Volomir Zelenski a devenit vocea furiei ucrainienilor şi simbolul luptei împotriva agresiunii Moscovei.

Volodimir Zelenski, preşedintele erou al Ucrainei, a devenit vocea furiei ucrainenilor
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2022   •   19:19

Un actor care dubla desene animate şi care a ajuns preşedinte dintr-un pariu aparent copilăresc reuşeşte să arate lumii întregi acum ce înseamnă să fii lider, să fii preşedinte, să fii alături de poporul tău, să ai curaj şi să îţi asumi deciziile. Volomir Zelenski, fostul comediant în vârstă de 44 de ani, care a refuzat să plece şi să-şi lase ţara, preşedintele care a fost de la început cunoscut ca şi Superman, deşi nimeni nu se aştepta să şi demonstreze că este.

Volomir Zelenski e cel care a unit Ucraina şi a reuşit să ţină sus spiritul oamenilor, cu mesajele sale video, adesea filmate de el însuşi şi transmise pe reţelele sociale. Aşa a devenit vocea furiei ucrainenilor şi simbolul luptei împotriva agresiunii Moscovei.

Fotografiat împreună cu soţia şi cei doi copii la o petrecere, cu simbolul lui Superman în frunte, fostul actor s-a transformat în realitate în eroul naţiunii sale. Alegerea sa a fost considerată mai degrabă o glumă, căci era binecunoscut în Ucraina dintr-un sitcom în care juca rolul Servitorului Poporului.

Deşi este ţinta principală a ruşilor, preşedintele Ucrainei nu cedează

Experienţa sa de comunicator în mediul online şi felul în care se adresează oamenilor l-au transformat într-un formidabil oponent pentru Vladimir Putin, o ciocnire spectaculoasă între vechi şi nou, între un personaj închis între zidurile de la Kremlin şi un altul a cărui principală armă o reprezintă telefonul său mobil. Cu acesta vorbeşte cu toţi liderii lumii, cu acesta postează pe Twitter, cu acesta îşi informează cetăţenii, cu acesta a reuşit să obţină sancţiuni greu de crezut la adresa Rusiei.

Poate nu va salva Ucraina, poate nu va schimba Rusia, dar cu siguranţă va schimba Europa, spunea zilele trecute despre Zelenski un oficial european.

Administraţia americană s-a oferit să îl ajute să plece şi ar fi putut să o facă, dar a decis să rămână, deşi toată lumea îl consideră acum principala ţintă a ruşilor.

Un exemplu şi un simbol despre care cu siguranţă se va vorbi mult în deceniile care vor veni, indiferent de rezultatul războiului de acum.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close