Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Wesley Clark, fost comandant suprem NATO, despre planul lui Putin și criza din Ucraina: "Trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău"

Wesley Clark, fost comandant suprem NATO, despre planul lui Putin și criza din Ucraina: "Trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău"

Generalul Wesley clark, fost comandant Suprem al NATO a vorbit în exclusivitate la News Hour with CNN despre planul lui Putin și criza din Ucraina.

Wesley Clark, fost comandant suprem NATO, despre planul lui Putin și criza din Ucraina: "Trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău"
Sursa foto: Getty Images
de Ana-Maria Roman    |    22 Feb 2022   •   18:48

Gen. Clark consideră că forțele ruse vor intra în Ucraina, vor încerca să împingă perimetrul, scopul lor fiind să sporească ”sângerarea” trupelor ucrainiene.

”Vor încerca să le angreneze în această situație. Vor încerca să aducă forțele ucrainene mai aproape, să le folosească resursele și apoi să vină să le atace.

Va exista o mișcare strategică. Putin a spus că vrea toată Ucraina, până la Kiev, și trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău”. 

În ceea ce privește sancțiunile cu care Rusia a fost amenințată de NATO și aliații, gen. Clark spune că acestea trebuie aplicate cât mai rapid pentru a arăta determinarea Vestului. 

”Deși nu știm dacă va avea loc o invazie la scară largă, ce s-a întâmplat până acum este o încălcare a dreptului internațional.

Nu contează dacă a luat doar o parte sau toată Ucraina. Acțiunea este ilegală”.

×
Parteneri
Munca de acasă, avizată pentru angații cu copii de până în 8 ani!
x close