Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Magazine Prețul mielului de Paște 2024. Fermierul Ștefan Muscă: ”Sperăm să nu ajungem la 50 de lei pe kilogram”

Prețul mielului de Paște 2024. Fermierul Ștefan Muscă: ”Sperăm să nu ajungem la 50 de lei pe kilogram”

Ciobanii fac front comun și spun că nu mai acceptă anul acesta prețuri care să coboare sub nivelul de 24 de lei/kg în viu pentru mieii de Paște. Asta înseamnă că am putea să ajungem să plătim 50 de lei/kg în magazine.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2024   •   16:15

Ștefan Muscă, președintele Sindicatului Fermierilor Patrioţi, a vorbit în direct la Antena 3 CNN, despre cât va ajunge să coste carnea de miel pentru masa de Paște anul acesta..

”Noi sperăm să nu ajungem la 50 de lei și să nu depășim 40 de lei, numai că deocamdată este prematur să discutăm astăzi, pentru că noi trebuie să așteptăm și comenzile care vin din țările arabe .i atunci vom stabili dacă va fi căutat sau nu. Dacă nu va fi căutat, suntem obligați să vindem mult mai puțin.

Singura problemă pe care pe noi întotdeauna ne afectează este că sunt prețuri pe care le cer comercianții și nu producătorii. Noi trebuie să convingem la un moment dat această clasă politică care ne conduce de 34 de ani să găsim o situație în care noi să fim primii oameni care vindem noi direct la mâna întâia să nu mai ajungem la mâna comercianților că de acolo se dereglează toate prețurile.

Noi vrem să vindem la un preț convenabil în care fiecare consumator din România să aibă posibilitate să mănânce carne de miel.

Oricum, suntem o țară care nu consumăm decât o singură dată pe an și am vrea să găsim o soluție în care să facem un plan educațional să putem să convingem românii să mănânce și în cursul anului carne de miel”, a spus Ștefan Muscă, președintele Sindicatului Fermierilor Patrioţi, în direct la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: pret paste Ştefan Muscă miel fermier
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close