Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum îţi alegi bijuteriile în funcţie de culoarea pielii şi a părului

Cum îţi alegi bijuteriile în funcţie de culoarea pielii şi a părului

Care este cel mai important criteriu de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi bijuteriile? În primul rând, ar trebui să ne raportăm la culoarea pielii și să optăm pentru metalul care ni se potrivește.

Cum îţi alegi bijuteriile în funcţie de culoarea pielii şi a părului
Sursa foto: Unsplash | Andie Gomez
de Georgiana Mihăilă    |    22 Feb 2022   •   12:11
Colega mea, Georgiana Mihăilă, a mers la un consultant de imagine și a descoperit răspunsul. Iată cum facem alegerile potrivite
 
Există o metodă științifică de determinare , să vedem ce variantă ni se potrivește. Se numește test de culoare și se bazează pe a identifica subtonul pielii și astfel putem să vedem în ce variantă arăți mai bine.
 
În fond, totul ține de subtonul pielii noastre, fie ca vorbim despre haine, bijuterii, machiaj sau par. El ne indica care sunt culorile care ne avantajeaza si care ne pun frumos in evidenta. Exista multe variante prin care îți poți determina subtonul pielii, dar cea mai sigură este cea cu ajutorul consultantului de imagine.
 
Și există mai multe tipuri de metale, nu doar acest argintiu, există și un argintiu mult mai strălucitor. Acesta cred că e prea strălucitor pentru mine, nu? Da! Și cu siguranță auriul acesta este foarte, foarte strălucitor, mult mai strălucitor decât ar trebui să porți.
 
Bijuteriile pot transforma orice ținută – fie să o facă absolut extraordinară, fie să o distrugă.

"Pentru femeile care au pielea deschisă și părul deschis la culoare, cum ai și tu ochii verzi sau albaștri, se va potrivi foarte bine nuanța de roz gold, nuanța de argintiu foarte discret și auriul foarte, foarte deschis, nu acel auriu galben. Când ai pielea deschisă la culoare și părul închis la culoare se creează un contrast între trăsături, care susține foarte bine metalele lucioase – adică auriul foarte strălucitor și argintiul foarte strălucitor", a spus Mariana Romanică, consultant de imagine.
 
Femeile definite de culori medii sunt în avantaj, întrucât li se potrivesc majoritatea bijuteriilor.
"Sunt tipologii foarte sofisticate, foarte delicate și foarte complicate ca asortare ele pot purta din toate câte puțin, dar pentru ele contează cu ce tip de haine asortează bijuteria. Dacă poartă culori mai închise, ar putea să poarte o bijuterie mai deschisă și invers", a spus consultantul de imagine.
 
Mărimea bijuteriilor alege-o în funcție de domeniul de activitate. Un stil de viață dinamic și un job activ care implică multe activități și deplasări, necesită bijuterii discrete. Acele bijuteri care să nu te încurce. Pe de altă parte, dacă activitățile tale presupun muncă de birou, te poți orienta către bijuterii mai mari. Coliere, cercei și inele de tip statement care completează cu succes ținutele office.
 
"Pentru un stil glam sau un stil foarte epatant, desigur că persoanele cu pielea măslinie ar putea să opteze pentru auriu. Desigur, dacă ne gândim la faptul că au pielea închisă și sunt brunete, cu ochi căprui arată foarte bine cuprul sau bronzul, la fel cum arată și argintiul închis. Dacă vrei să fii o prezență elegantă, discrete și ai această tipologie cu toate culorile mai închise se va potrivi argintiul", a mai Mariana Romanică.
 
Ține cont și de culoarea părului în alegerea bijuteriilor. De exemplu, foarte bine în completarea părului blond vin bijuteriile cu pietre prețioase deschise, precum diamantele albastre și safirele.
 
Pentru părul brunet mergi în direcția bijuteriilor cu pietre prețioase în contrast, precum rubinele sau diamantele incolore. Dacă părul tău este unul roșcat, optează pentru bijuterii cu smaralde sau safire. Iar la părul șaten variantele sunt numeroase.
 

×
Subiecte în articol: Numai de bine bijuterii piele
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close