Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Premieră pentru România! Cum arată cimitirul digitalizat unde vizitatorii pot accesa un cod QR

Premieră pentru România! Cum arată cimitirul digitalizat unde vizitatorii pot accesa un cod QR

În Mureș se regăsește primul cimitir digitalizat din România. Este vorba de cimitirul Bisericii Ortodoxe Române Sfânta Treime din Reghin.

de Ioana Mircea    |    19 Mai 2023   •   17:28

Vizitatorii cimitirului Bisericii Ortodoxe Romane Sfânta Treime din Reghin pot scana un cod QR pentru a afla mai multe despre lăcașul de cult, dar și despre personalitățile înmormântate acolo.

Conducerea Bisericii Ortodoxe Sfânta Treime din Reghin a restaurat cavourile, criptele şi mormintele şi a digitalizat, în premieră pentru România, informațiile despre istoria lăcaşului de cult, dar şi despre marile personalități ale Transilvaniei care sunt înmormântate în cimitirul bisericii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Ne bucurăm că am reușit să facem această lucrare frumoasă. Și să o ducem în zilele noastre prin aceste tehnici care sunt bune și tehnologia ne aduce și ceva bun", a spus Dimitrie Gherman preotul bisericii.

Citește și: Cum arăta basculanta gigant construită în România, în "epoca de aur", la Întreprinderea de Autocamioane Brașov

Printre personalități se numără ctitorii acestei biserici ortodoxe, construite pe vremea când protopop greco-catolic al Reghinului era cărturarul Petru Maior, negustorii Ioan şi Maria Marinovici, Ioan Muntean şi Zophia, Ion Varts, precum şi memorandistul Patriciu Barbu.

Biserica Sfânta Treime din Reghin a fost ridicată în 1811.

×
Subiecte în articol: mures cod QR
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close