Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Pensionarii din Ilfov vor primi bani de la stat pentru a merge la dentist

Pensionarii din Ilfov vor primi bani de la stat pentru a merge la dentist

Pensionarii din Ilfov vor beneficia de un ajutor de 3.000 de lei pentru tratament la stomatolog. Este doar una dintre măsurile prevăzute de programul medical prezentat de Consiliul Județean Ilfov, în cadrul conferinței marca România Inteligentă.

Pensionarii din Ilfov vor primi bani de la stat pentru a merge la dentist
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2023   •   12:48

Seniorii din Ilfov cu o pensie de maximum 1.200 de lei, care nu primesc ajutor social, vor beneficia de lucrări decontate la stomatolog în valoare de cel mult 3.000 de lei.

"Pensionarii depun dosarele la primării și cred că, în câteva săptămâni, după ce se face selecția, se pot adresa unui cabinet stomatologic care este în apropierea lor pentru a merge să își facă lucrările", a declarat Hubert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

Pentru a intra în posesia banilor de la stat, pensionarii trebuie să prezinte documentul medical care atestă necesitatea efectuării unei lucrări stomatologice, dar și o declarație pe propria răspundere în care aleg cabinetul dorit.

Veștile bune nu se opresc aici. Bugetul alocat medicilor stomatologi din România va fi majorat de la 1 iulie, a anunțat președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în cadrul conferinței România Inteligentă. 99% dintre români ajung măcar o dată în viață la stomatolog din cauza cariilor dentare.

Citeşte şi: Ajutor de 3.000 de lei pentru pensionarii din Ilfov, dacă îndeplinesc câteva condiții. Hubert Thuma: ”Se depun dosarele la primării!”

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close