Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Alimentele care cresc fertilitatea. La cât timp apar primele rezultate după schimbările zilnice din meniu

Alimentele care cresc fertilitatea. La cât timp apar primele rezultate după schimbările zilnice din meniu

Astăzi discutam despre importanţa alimentației în infertilitate. Ginecologul Dorina Codreanu ne va spune de dimineaţă ce ar trebui eliminat, dar și adăugat în meniul zilnic astfel încât să amelioram această problemă.

Alimentele care cresc fertilitatea. La cât timp apar primele rezultate după schimbările zilnice din meniu
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    08 Iun 2022   •   10:56

"Alimentaţia este importantă, mai ales atunci când aceasta a dus deja la obezitate.

Sunt studii care atestă că excesul ponderal percutează negativ asupra fertilităţii atât la femei, cât şi la bărbaţi.

La femei, s-au descoperit incluziuni de grăsime în interiorul ovocitelor. La bărbaţi scade fertilitate, mobilitatea spermatozoizilor, dar şi numărul acestora. 

Dincolo de partea de obezitate, există şi o dietă a fertilităţii. A fost prima dată studiată în relaţie cu endometrioza.

Endometrioza este o boală care afectează fertilitatea femeii şi care se însoţeşte în general de un sindrom inflamator cronic care încurcă în obţinerea unei sarcini.", a spus medicul ginecolog Dorina Codreanu, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Alimentele care cresc fertilitatea

Primele rezultate s-au observat la femeile cu endometrioză, dar şi la celelalte femei, dar şi bărbaţi. 

Din păcate, nu s-a inventat alimentul minune care să ducă la obţinerea unei sarcini într-un termen scurt.

Pe primul plan sunt legumele, în special cele în stare crudă. Legume de toate culorile. Fructele sunt la fel de importante. Dacă mai rămâne loc, mâncăm şi proteine şi lactate.

După cât timp de la dieta fertilităţii vedem rezultate pozitive

La femei este nevoie de trei luni de dietă, însă ideal ar fi şase, chiar un an de viaţă sănătoasă, iar la bărbaţi cel puţin două luni. Să nu uităm de mişcare. Activitatea fizică îmbunătăţeşte fluxul sangvin în tot organismul, inclusiv la nivelul aparatului reproducător.

Calitatea spermei, modificată din cauza dietei dezechilibrate

De multe ori, un grad avansat de obezitate care poate duce la diabet, afecteată şi potenţa, în cazul bărbaţilor.

La bărbaţi trebuie să ştim că spermatozoidului îi sunt necesare 74 de zile din momentul în care a apărut ca celulă imobilă şi până când poate ajunge la exterior. Orice tratament, intervenţie pe care o avem asupra stilului de viaţă, îşi poate arăta primele rezultate după două luni. 

Dacă vrem să facem un copil, trebuie să ne lăsăm neapărat de fumat. Vorbim despre evoluţia sarcinii. Calitatea ovulului este extrem de importantă pentru dezvoltarea copilului în utern. 

Când vorbim de alcool, acesta este interzis în timpul sarcinii. Alcoolul afectează fertilitatea mai ales la bărbat", a mai spus medicul. 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close