Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Ce trebuie să conțină trusa medicală din fiecare casă

Ce trebuie să conțină trusa medicală din fiecare casă

Există o serie de situații în care este indicat să avem în casă medicamente de prim-ajutor precum antitermice, picaturi, unguente şi creme pentru cele mai comune afecţiuni.

Ce trebuie să conțină trusa medicală din fiecare casă
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2024   •   13:49

Dulăpiorul cu medicamente ar trebui să nu lipseasca din nicio locuintă. Simptomele unei răceli ușoare sau ale unei migrene pot fi ameliorate cu medicamentele aflate la îndemână în casă.

Medicul de familie Daciana Toma a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, despre riscul la care ne supunem atunci când luăm antibiotice fără prescripție medicală.

"Foarte mulţi români iau antibiotice uneori chiar şi fără prescripţie medicală. Aceştia le obţin din farmacii doar cu scopul de a le avea pur si simplu în casă. Trebuie să ne gândim dacă noi chiar avem nevoie de ele. Dacă ne sunt utile sau nu.

Sunt situaţii în care vin pacienţi şi spun că deja au început terapia cu antibiotic şi atunci nu rămâne de făcut decât să verifici dacă doza este corectă şi numărul minim de zile, astfel încât să nu dobândească rezistenţa la antibiotice.

Nu orice plagă se tratează cu antibiotic, nu neapărat orice infecție urinară trebuie tratată cu antibiotic. Totodată, să reţinem că o durere dentară nu înseamnă imediat o infecție. În concluzie, cel mai important este să avem încredere în medicul nostru de familie sau în medicul curant.

În trusa de acasă trebuie să existe neapărat un termometru, o cutie cu comprese sterile, paracetamol, alcool sanitar, o sticlă cu apă oxigenat. Toate aceste se ţin sub cheie, într-un dulap.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close