Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate De ce se usucă atât de tare pielea iarna. Dr. Melnic: "Ne poate îngheța pielea dacă folosim această cremă"

De ce se usucă atât de tare pielea iarna. Dr. Melnic: "Ne poate îngheța pielea dacă folosim această cremă"

Astăzi aflăm cum putem să ne îngrijim pielea iarna. Dermatologul Olga Melnic ne oferă sfaturi importante şi ne mai spune ce creme ar fi indicat să le folosim mai ales în zilele geroase. Mare atenţie! Contează foarte mult şi alimentaţia.

De ce se usucă atât de tare pielea iarna. Dr. Melnic: "Ne poate îngheța pielea dacă folosim această cremă"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    08 Dec 2021   •   11:21

"Iarna este o perioadă mai dificilă, mai ales pentru pielea mai uscată. Ca să protejăm pielea în această perioadă trebuie să înţelegem în primul rând ce se întâmplă. Încălzirea centralizată usucă foarte mult aerul în încăpere şi atunci pielea mai uscată suferă mai mult, pentru că nu produce atât de mult sebum. 

Practic, nu mai avea acea cremă proprie, or nu mai este suficientă. Vara, când este cald, aerul este mai umed şi nu petrecem atât de mult timp în încăpere şi atunci şi secreţia de sebum este mai mare. Iarna, toate acestea lipsesc şi pielea se usucă", a spus medicul Olga Melnic, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate.

Hidratarea, importantă în sezonul rece

"Trebuie să ştim că avem nevoie de o bună hidratare. Să folosim creme mai grase ca să putem impiedica evaporarea filmului hipolipidic şi să-l întreţinem.

Eu le recomand pacienţilor cu piele uscată iarna, să schimbe cumva crema de zi, cu cea de seară. Când aplicăm crema hidratantă atunci când ieşim din casă, iar temperatura este aproape de 0, nu facem bine pielii, pentru că acea apă care se află în cremă, poate să îngheţe la suprafaţa pielii.

Atunci să folosim cremă hidratantă seara şi o cremă mai grasă pe timpul zilei", a mai spus medicul.

Fluctuaţiile de temperatură dăunează pielii

"Sunt persoane care suferă de aceste schimbări de temperaturi. Vorbim aici despre persoanele care suferă de cuperoză. Aceste variaţii de temperatură chiar pot agrava reacţiile vasculare, iar tenul suferă mult mai mult. 

Pielea mai grasă rezistă mai bine pe timp de iarnă, dar pielea mai uscată se schimbă la suprafaţă. Începe să se irite.

Dacă apelăm la nişte proceduri de întreţinere în cadrul clinicilor ar fi minunat. Creme, măşti, mezoterapie", a precizat medicul. 

Cât contează alimentaţia pentru o piele frumoasă

"Recomand uleiurile, pentru că crema noastră proprie se face din uleiuri din lipidele pe care le avem în organism şi apă. Dacă avem un aport necesar de omega 3 şi 6 şi apă, atunci putem fi siguri că avem din ce produce acel film hipolipidic care ne protejează", a mai spus medicul dermatolog.

 

×
Parteneri
Cine este femeia care a încercat să îşi ia viaţa pe Aeroportul Otopeni
x close