Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Adriana Bahmuțeanu: "Un artist dacă nu are plămânii puternici și nu poate să cânte, nu-și poate câștiga banii!"

Adriana Bahmuțeanu: "Un artist dacă nu are plămânii puternici și nu poate să cânte, nu-și poate câștiga banii!"

Adriana Bahmuţeanu a fost prezentă în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, unde a vorbit despre moartea regretatului interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian. Ancheta privind moartea acestuia continuă.

Adriana Bahmuțeanu: "Un artist dacă nu are plămânii puternici și nu poate să cânte, nu-și poate câștiga banii!"
Sursa foto: Adriana Bahmuţeanu Oficial/Petrică Mîțu Stoian Oficial Facebook
de Georgiana Adam    |    10 Noi 2021   •   23:24

Invitată în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, Adriana Bahmuţeanu a vorbit despre moartea fulgerătoare a lui Petrică Mîţu Stoian, unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți ai României. 

Petrică Mîţu Stoian a fost condus pe ultimul drum, miercuri, la Craiova, în aplauzele fanilor care l-au iubit. 

Adriana Bahmuţeanu: "La clinica asta nu te duci cu trimitere medicală, te duci dacă ai bani"

"E pentru îmbunătăţirea capacităţii pulmonare, ca să te facă mai tânăr, mai frumos, mai puternic. El s-a dus acolo pentru că pentru orice artist, aparatul respirator, gâtul, plămânii, sunt ce are el mai de preţ. El dacă nu are plămânii puternici şi nu poate să cânte, nu-şi poate câştiga banii, nu-şi poate face meseria.

Petrică Mîţu Stoian era un om extrem de pedant, se îngrijea foarte mult, mergea inclusiv la tratamente de înfrumuseţare, dar toate astea la recomandarea unui specialist. Nu se trata după ureche sau de pe Facebook.

Adriana Bahmuţeanu: "Cineva l-a convins că acest tratament este un tratament foarte bun după COVID"

El s-a vaccinat cu ambele doze, a fost de bună credinţă. În septembrie-octombrie undeva, a făcut o formă de COVID medie spre alceva, nu ştim, dar e clar că a rămas cu sechele pulmonare. 

Nu ştim foarte clar nici dacă s-a dus la vreun spital în Craiova sau s-a tratat doar ambulator, cu medicul de familie. Înţeleg că a avut ceva pusee febrile. Probabil şi de aici supradozajul de anticoagulant. E o întrebare la care nu am găsit răspuns.

După episodul cu COVID cu bronhopneumonie şi alte probleme la plămâni, el se duce la această clinică, pentru că un specialist îl convinge că e cel mai bun tratament ca să îşi recupereze capacitatea pulmonară. El s-a dus convins fiind că merge la cei mai buni specialişti şi la cea mai bună clinică", a spus Adriana Bahmuţeanu.

Cât trebuia să scoată din buzunar Petrică Mîțu Stoian pentru tratamentul cu oxigen hiperbaric

Petrică Mîțu Stoian a decis să vindece mai rapid sechelele rămase în urma infectării cu COVID-19 prin terapia cu oxigen hiperbar, însă la scurt timp a murit. Tratamentul ales de artist presupune administrarea de oxigen medical pur sub presiune.

Șirul evenimentelor tragice a început când Petrică Mâțu Stoian a mers la clinica privată de la Reșița, unde urma să stea 15 zile. Însă, după prima zi și primul tratament, starea artistului s-a agravat. Acesta a ajuns la spital, iar organismul lui a cedat în urma unui șoc septic.

Terapia hiperbară este practicată de clinica respectivă de aproximativ un an și presupune introducerea pacienților într-o cameră care seamănă cu o capsulă și prezintă 16 scaune, prin care este administrat oxigen medical pur sub presiune, potrivit Cancan.

Iar prețul pentru un astfel de tratament este destul de piperat. Petrică Mîțu Stoian ar fi trebuit să plătească 150 de lei pentru fiecare zi petrecută în clinică, aici fiind incluse masa și cazarea. De asemenea, fiecare ședință de terapie ajungea la 300 de lei, așa că regretatul artist ar fi plătit 7.000 de lei la finalul zilelor de internare.

Citiţi şi: Mii de oameni în lacrimi, la înmormântarea lui Petrică Mîțu Stoian: "Glumea cu noi și ne făcea farse. Tot am speranţa că e o farsă"
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close