Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ambasadorul Israelului în România: ”Avem dreptul să ne apărăm. Iranul a încălcat legea internațională”

Ambasadorul Israelului în România: ”Avem dreptul să ne apărăm. Iranul a încălcat legea internațională”

Israelul ia în considerare să răspundă atacurilor Iranului, însă oficialii preferă să nu dea o dată exactă, a explicat, la Antena 3 CNN, Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2024   •   22:45

Mihai Gâdea a fost față în față cu Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, într-o Ediție Specială despre atacul Iranului asupra Israelului.

”Guvernul nostru ia în considerare toate opțiunile. Oricine ne vatămă, va fi vătămat la rândul lui. Locul și timpul răspunsului depind de interesele noastre și nu le vom dezvălui”, a declarat ambasadorul Israelului la București.

Cele mai importante declarații făcute de Excelența Sa, ambasador al Israelului la București, Reuven Azar:

  • Acum ne confruntăm cu o situație pe care o așteptăm de ani întregi, deoarece știm că Iranul își pregătea aceste capacități cu rachete balistice, drone și alte rachete.
  • Am știut că într-o zi va trebui să le răspundem, ceea ce și facem. Din 7 octombrie, 13.000 de rachete s-au îndreptat spre Israel. Altele vin din Liban. Mii de rachete și drone vin din Yemen, Irak.
  • Faptul că Iranul au atacat de pe teritoriul lor reprezintă o încălcare flagrantă a legislației internaționale, așa că ne păstrăm dreptul de a ne apăra, întrucât avem acest drept.
  • Am rezistat foarte bine acestui atac, datorită capacităților forțelor de apărare israeliene și sistemului pe mai multe straturi de apărare antiaeriană și antirachetă, cu rază scurtă, medie și lungă și că a funcționat un interceptor.
  • Am construit o alianță cu partenerii regionali și mondiali.

  • Israelul și multe țări arabe din Golf și partenerii noștri în procesul de pace înțeleg care este izvorul conflictului din Orientul Mijlociu: regimul extremist teocratic al ayatollahului din Iran, care produce haos, proliferează aceste situații armate și trebuie să știm cum să contracarăm toate aceste lucruri.
  • Este clar că Iranul nu va mai putea să ne atace fără să scape nepedepsit.
  • Guvernul nostru ia în considerare toate opțiunile. Oricine ne vatămă, va fi vătămat la rândul lui. Locul și timpul răspunsului depind de interesele noastre și nu le vom dezvălui.
  • Lumea nu a reușit să țină Iranul sub control.

Peste 300 de proiectile - inclusiv aproximativ 170 de drone și peste 120 de rachete balistice - au fost lansate spre Israel în cadrul imensului atac aerian din cursul nopții.

99% dintre ele au fost interceptate de sistemele de apărare aeriană ale Israelului și ale aliaților săi, potrivit armatei israeliene, doar un număr mic dintre ele ajungând pe teritoriul israelian.

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close