Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cântecul românesc care i-a adus lacrimi în ochi lui André Rieu: ”Nu cânt decât muzica aceea care atinge inima”

Cântecul românesc care i-a adus lacrimi în ochi lui André Rieu: ”Nu cânt decât muzica aceea care atinge inima”

Într-un interviu exclusiv pentru Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea, violonistul André Rieu a transmis un mesaj românilor cu ocazia sfârșitului de an care se aproprie, dar a dezvăluit și ce melodie românească i-a adus lacrimi în ochi.

de Alexandra Cojoianu    |    22 Dec 2022   •   23:35

Artistul a vorbit despre soția sa, despre pasiunea lui pentru muzică, dar și despre copilăria și educația lui, în castelul său din Maastricht, acolo unde i-a acordat un interviu exclusiv lui Mihai Gâdea

”Călătoresc prin toată lumea ca să îi fac pe oameni să uite de necazurile zilnice.

E foarte simplu. Realmente e foarte simplu. Nu cânt decât muzica aceea care atinge inima. Am primit o educație clasică, am învățat să cânt la vioară la Conservator. Tatăl meu era dirijor.

Da, un mare dirijor. Știu că dirija concerte de muzică clasică pentru mine, fie că este pop, fie că e altă muzică, orice muzică e muzică dacă e muzică bună și muzică bună dacă-mi atinge inima. Deci poate fi orice literal mente orice”, a declarat André Rieu în cadrul emisiunii.

În cadrul unui concert pe care l-a susținut acesta a cântat alături de orchestra lui Ciuleandra și Mocirița cu trifoi, aceasta fiind și melodia care i-a adus lacrimi în ochi atunci când a ascultat-o pentru prima dată.

André Rieu va concerta în România pe 1, 2, 3 și 4 martie, la BT Arena Cluj-Napoca, iar biletele sunt disponibile pe Eventim.ro.

×
Subiecte în articol: André Rieu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close