Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Schimbare dramatică a vremii în orele următoare | Şefa ANM, anunţ de ultimă oră

Schimbare dramatică a vremii în orele următoare | Şefa ANM, anunţ de ultimă oră

Vremea continuă să facă ravagii în România. În ultimele ore, ANM a emis 25 de coduri de ploi dintre care opt Coduri Roșii şi 17 Coduri Portocalii de vreme severă. Elena Mateescu, director ANM, a prezentat prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    06 Iul 2023   •   21:58

Zeci de localități din mai multe judeţe din ţară au fost afectate de ploile şi furtunile din ultima vreme. Ploile puternice nu au alungat însă şi canicula. Aerul a devenit irespirabil în mai multe zone din ţară, unde temperaturile resimțite au depășit 40 de grade Celsius, iar veștile nu sunt bune. 

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat la Antena 3 CNN prognoza meteo actualizată. 

"Vor continua fenomenele de instabilitate atmosferică. Vorbim de avertizarea meteorologică de cod portocaliu rămâne în vigoare până în această dimineață, la ora 2:00.

Vorbim de zone extinse din partea de vest, centru-est a României, acolo unde cantitățile de apă, începând de la ora 14:00 și până în prezent și cu siguranță, așa cum am spus, vor mai continua și pe măsură ce intrăm în noapte, au depășit local, prin acumulare, valori de 30-40l/m² izolat peste 50-70l/m² în intervale foarte scurte de timp, de la o jumătate până la cel mult o oră.

În același timp, până mâine la 10:00 continuă și avertizarea meteorologică de cod galben în restul țării, exceptând zone restrânse din partea de sud-est, pentru că și aici vorbim de fenomene de instabilitate asociate unor cantități la valori cuprinse între 20-20 și 5l/m² izolat peste 40l/m².

Citeşte şi: Atenţionare meteo ANM imediată. Lista localităţilor afectate de Codul roşu de grindină și vijelii

ANM, prognoza meteo: România, între vijelii de cod roşu şi temperaturi de peste 40 de grade

Aceste tipuri de fenomene vor fi de interes și mâine în majoritatea zonelor, iar sâmbătă aria acestora se va restrânge, în special în regiunile sudice și sud-estice ale țării.

Astăzi am atins valori de temperaturi ce au caracterizat o vreme caniculară în partea de sud-est a țării. Temperatura resimțită a depășit de asemenea 40° și cu siguranță pe parcursul săptămânii viitoare, mai ales de la mijlocul acesteia, vom discuta de temperaturi măsurate la umbră, de peste posibil 37° iar acestea asociate cu grad mare de umezeală, cu siguranță vor determina temperaturi resimțite care să depășească în regiunile extracarpatice 40 de grade", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close