Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Karl Nehammer, după ce a cerut un gard de sute de kilometri între Bulgaria și Turcia: "Trebuie să apăsăm pedala frânei pentru azil peste tot în Europa"

Karl Nehammer, după ce a cerut un gard de sute de kilometri între Bulgaria și Turcia: "Trebuie să apăsăm pedala frânei pentru azil peste tot în Europa"

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, susține că azilul trebuie stopat în Europa. Declarația vine după vizita sa în Bulgaria unde a cerut construirea unui zid de sute de kilometri între Bulgaria și Turcia.

de Ioana Mircea    |    23 Ian 2023   •   22:52

Austria vrea zid la granițele Bulgariei, pe modelul aplicat de Trump în SUA. Cancelarul Austriei, Karl Nehammer a inspectat frontiera Bulgariei cu Turcia pentru a vedea câți migranți intră ilegal prin spațiul din zona Mării Negre.

Invitația a fost făcută pe 1 ianuarie de președintele bulgar Rumen Radev. Tot atunci, Nehammer anunța că Austria vrea să sprijine Bulgaria pentru a obține mai mult ajutor din partea UE pentru protecția frontierelor, adică finanțare europeană pentru consolidarea gardului dintre Bulgaria și Turcia, lung de 236 de km, dar și creșterea capacităților Frontex la granițele bulgare.

Cancelarul Nehamer a cerut ca după votul din Consiliul JAI de pe 8 decembrie, Bulgaria să construiască un gard la granița cu Turcia pe motiv că este una dintre granițele UE pentru unde se intră foarte ușor contra unei sume de 50 de euro. Acum, și-a reiterat afirmațiile inclus pe rețelele sociale.

Citește și: Austria cere ridicarea unui gard la granița Bulgariei cu Turcia pentru a permite aderarea României la spaţiul Schengen

"Vizita mea din Bulgaria este dedicată luptei comune împotriva imigrației ilegale. Austria este alături de Bulgaria în acestă privință. Trebuie să apăsăm pedala frânei pentru azil, peste tot în Europa. Protejarea graniței externe trebuie să fie principala prioritate a Comisiei Europene", a scris Nehammer pe Twitter.

Cancelarul a subliniat însă că Austria își menține împotrivirea față de extinderea Schengen, cât timp sistemul de protecție al frontierelor externe nu funcționează.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close