Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Bogdan Ficeac, despre scandalul Şoşoacă-Goracci şi poliţişti: "Comportamentul asta lipsit de profesionalism are efecte grave asupra cetățenilor"

Bogdan Ficeac, despre scandalul Şoşoacă-Goracci şi poliţişti: "Comportamentul asta lipsit de profesionalism are efecte grave asupra cetățenilor"

Bogdan Ficeac, unul din cei mai cunoscuți jurnaliști din România, a comentat scandalul iscat între senatoarea Diana Şoşoacă şi jurnalistul italian Lucia Goracci, scandal care de ieri ţine prima pagină în presa națională şi internațională.

Bogdan Ficeac, despre scandalul Şoşoacă-Goracci şi poliţişti: "Comportamentul asta lipsit de profesionalism are efecte grave asupra cetățenilor"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    14 Dec 2021   •   22:36

Sfârșit cu dosare penale pentru lipsire de libertate şi sechestrare, cu mărturii despre agresiuni asupra jurnaliștilor, dar şi asupra agenților care au intervenit în aplanarea scandalului, opinia publică atât din România, dar mai ales din Italia așteaptă un deznodământ.

Analizând acest eveniment, Bogdan Ficeac, unul din cei mai cunoscuți jurnaliști din România a apreciat că anvergura evenimentului, care a ajuns să fie comentat în presa internațională, poate pune sub lupă instituțiile statului român, iar lipsa de profesionalism a autorităţilor poate avea efecte grave mai ales asupra cetăţenilor.

„Din punctul meu de vedere s-a creat din păcate un incident diplomatic. S-a venit cu o interpelare din partea ambasadorului italian. Din partea ministrului a venit un comunicat foarte clar că se va investiga, vom trage concluziile şi cu asta basta. Marea problemă la întrebarea dacă se va face ceva. Păi trebuie făcută întâi instrumentarea cazului. Iar aici la poliţie să vedem ce e. Apoi trebuie văzut care este regimul perchezițiilor corporale. Apoi trebuie văzut care este problema cu imaginile, care doar comandat de la procuror se pot lua.

Dacă dintr-o situaţie de acest gen instituțiile statului vor fi luate sub lupă, că la ministerul de Interne, lucrul care merge cel mai bine este cheltuirea a 23% din buget pe pensiile speciale, în rest nici pas de defilare nu ştiu să facă. Comportamentul asta lipsit de profesionalism are efecte grave asupra cetățenilor.

Nu mai amintim de cazurile de la Oneşti şi din alte părți unde s-a făcut la plesneală, dar şi împotriva polițiștilor înșiși pentru că şi ei sunt puşi nepregătiți în anumite situaţii, cazul de la Arad unde şi-au pierdut viaţa.

Dacă cineva încearcă se ocupe de transformarea acestui corp profesional într-un corp de profesioniști, atunci vom avea vreun câștig din această situaţie", a spus jurnalistul Bogdan Ficeac la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close